Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Amsterdam BIJ1 benoemt blinde vlek in duurzaamheidsdebat


De Amsterdamse Haven zou een essentieel punt moeten zijn van deze gemeenteraadsverkiezingen. De hypocrisie van het niet benoemen van één van de onderwerpen die daadwerkelijk verschil maakt is door Sylvana Simons aan het licht gebracht. Amsterdam moet stoppen met de doorvoer van bloedkool en de haven sluiten.

Duurzaamheid wordt gekaapt voor projecten die draaien om beton en gentrificatie. Het duurzaamheidsdebat zou het ook moeten gaan om het behouden van wat goed is. Daarom noemt BIJ1 ADM, een groene vrijplaats die Amsterdam moet koesteren.

Tijdens de Grote Studentendebatten zes partijen die debatteerden over een drietal stellingen. Van de aanwezige partijen waren drie partijen die systeemkritiek uiten, Partij voor de Dieren, de PiratenPartij enBIJ1. De lijsttrekkers van deze partijen brachten ieder nuances, praktische doelstellingen en kritische vragen om échte duurzaamheid te realiseren. SGP sprak wel een streven uit naar duurzaamheid maar was niet zo voor de verplichte standaard opleggen. De lijsttrekker van Denk onderscheidde zich door als autogebruikende ondernemer de auto als een recht te benoemen. De lijstduwer van VVD merkte op terwijl hij bier op het podium dronk: “Duurzaamheid op zichzelf betekent helemaal niks”. Het standpunt van de VVD werd door Johnas van Lammeren samengevat als “Duurzaamheid is heel belangrijk – maar nu even niet”. Als Amsterdam zichzelf echt als groene stad wil profileren moet volgens BIJ1 er radicaal het roer om bij de Amsterdamse Haven. Simons, lijsttrekker van BIJ1, zei na afloop: “We moeten stoppen met het doorvoeren van bloedkolen en échte verantwoordelijkheid nemen”. BIJ1 wil een Amsterdam dat niet langer de doorvoer van bloedkool faciliteert en waar ADM een plek heeft.

Lees verder op de website van Amsterdam BIJ1.


Gerelateerde artikelen

Lina Zedriga en Sylvana Simons

BIJ1 wil een Afrikaanse caucus: Sylvana Simons in gesprek met Lina Zedriga over de situatie in Oeganda

Sylvana Simons sprak met Lina Zedriga, medeoprichter en vice president National Unity Party uit Oeganda. Ze spraken over hoe BIJ1 en NUP elkaar kunnen steunen.

Lees meer
Een politieagent kijkt over het water. We zien zijn rug, hij draagt een donkerblauwe jas met gele strepen waar het logo van de politie op staat.

BIJ1 stelt Kamervragen over ernstige misstanden binnen de politie

BIJ1 heeft Kamervragen gesteld over de meerdere berichten in het nieuws waaruit blijkt dat er een onveilige sfeer bestaat binnen het Nederlandse politiekorps.

Lees meer
Persoon met een Palestijnse vlag voor een Israelische nederzetting.

STATEMENT ‘ISRAËL EN SHEIKH JARRAH’

De afgelopen weken werden getekend door een aanhoudende stroom van ‘escalaties’ als gevolg van de Israëlische bezetting van Palestina. Het gaat hier niet over een ‘ruzie’ want apartheid, kolonialisme en terreur zijn geen kenmerken van een ‘conflict’. Het zijn de kenmerken van onderdrukking. Human Rights Watch publiceerde vorige week een rapport met heldere conclusies: de […]

Lees meer