Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Kandidaat-bestuursleden Rotterdam BIJ1


Morgen (zaterdag 26 oktober) zal de ledenvergadering van onze Rotterdamse afdeling plaatsvinden. Hierbij zullen de aanwezige leden ook voor het eerst een bestuur verkiezen. De Rotterdamse leden hebben al kennis kunnen maken met de kandidaten via de nieuwsbrief en op Facebook, maar nu stellen we ze ook graag op landelijk niveau aan jullie voor.

Leonieke Schouwenburg

Ik ben sinds 2 jaar actief binnen BIJ1 Rotterdam. Met het kernteam zetten we ons in om de afdeling Rotterdam te laten groeien en om belangrijke thema’s als racisme en armoede te agenderen.

Ook ben ik actief in de landelijke partij waar ik de secretaris ben. Ik heb me aangesloten bij BIJ1 omdat ik vind dat het tijd is voor een andere, meer inclusieve vorm van politiek in Rotterdam. We hebben in onze stad geen intersectionele partijen die geloven in radicale gelijkwaardigheid en dat kunnen we in Rotterdam niet missen.

We zien nu nog te vaak dat de bestaande politiek kleurenblind is en zich inzet om juist de gemarginaliseerde groepen in de stad verder buiten spel te zetten. Rotterdam heeft juist een sterk intersectioneel geluid nodig en ik wil daaraan bijdragen waar ik kan.

Astrid Keerveld

“Be the change you wish to see” – mijn levensmotto.

Het is de aanleiding dat ik mijzelf kandidaat stel voor het bestuur van BIJ1 Rotterdam. Als buurtcoach met een opleiding als maatschappelijk werker, ligt mijn toegevoegde waarde in een combinatie van kennisvelden; communicatie, creativiteit en rust. BIJ1 zet zich in voor gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid, waardes die helemaal aansluiten bij mijn visie van een solidaire, respectvolle en liefdevolle samenleving.Als Nederlander met een Surinaamse achtergrond, opgegroeid in een ‘achterstandsbuurt’, weet ik makkelijk contact te leggen met mensen van verschillende achtergronden. In mijn dertienjarige carrière heb ik onder andere ervaring opgedaan in het coördineren en uitvoeren van workshops, trainingen, kleine evenementen en buurtactiviteiten. Daarnaast heb ik ervaring in het schrijven van sociale projectenplannen. Productontwikkeling vind ik erg leuk, mijn kracht zit in ‘buiten de box denken’ en op die manier producten en diensten te verbeteren.BIJ1 wordt hopelijk mijn tweede familie. Af en toe zullen we het niet eens zijn met elkaar, soms zullen we dingen horen die we liever niet willen horen maar de liefde en respect zal er altijd zijn.

Patrick van Steijn

Politiek is voor mij altijd heel belangrijk geweest, des te lastiger was het dat ik nooit een partij kon vinden die helemaal bij mij paste. Na lidmaatschappen bij verschillende partijen, werd ik geïntroduceerd aan BIJ1. Uit interesse ging ik eens langs bij één van de vele bijeenkomsten die worden georganiseerd en voor ik het wist werd ik voorgesteld aan de Rotterdamse afdeling.Inmiddels is dat al ruim 7 maanden geleden, maar het voelt alsof het nooit anders is geweest. Vanaf dag één voelde ik me een volwaardig lid van het team en ik ben trots op onze samenwerking. Het voelt fijn, een politieke beweging die staat voor wat ik belangrijk vind én waar ik me thuis bij voel. Ik kan me nu haast geen ander scenario meer voorstellen.

Katja Logtenberg – Van der Werf

Mijn persoonlijke missie is dat iedereen dezelfde kans op geluk en vrijheid heeft. Radicale gelijkwaardigheid. Als advocaat bij het Advokatenkollektief Rotterdam heb ik mij de afgelopen twaalf jaar ingezet om goede en betaalbare rechtsbijstand voor iedereen te realiseren.De jaren daarvoor heb ik als journalist gewerkt. Ik ben gespecialiseerd in asielrecht, jeugdrecht en strafrecht.Een partij als BIJ1 is keihard nodig in het mooie Rotterdam. In mijn praktijk zie ik dat niet-witte kinderen eerder uit huis worden geplaatst, langer worden vastgehouden na een verhoor op het politiebureau en veelal hoger worden gestraft. Discriminatie vindt plaats bij de politie, maar ook in de rechtszaal. Steeds vaker zie ik dat cliënten zijn toegetakeld door de politie. Agressie in strijd met de proportionaliteit en subsidiariteit is allang geen uitzondering meer.

Voor mij is het tijd om mijn idealen ook op politiek niveau vorm te geven. BIJ1 sluit aan bij mijn missie. Graag wil ik samen met jullie radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid speerpunt in Rotterdam maken. We zijn er nog lang niet.

Sandra Salome

Voor mij was in de politiek gaan iets voor andere mensen. Ik stemde wel bij alle verkiezingen en ben lid geweest van een aantal politieke partijen, maar had nooit het idee om zelf politiek actief te worden. De partijen waar ik lid van was bleven, hoe dicht de partij-idealen ook bij mijn ideeën stonden, toch altijd op afstand. Ik herkende mijzelf nooit helemaal in die idealen en voelde mijzelf nooit echt gerepresenteerd. Ik zag en zie mijzelf als activist. En activisme en politiek? Die twee samen? Ik dacht niet dat dit zou werken.

Op de dag dat Sylvana Simons BIJ1 begon, sloot ik mij van harte bij deze politieke beweging aan. Twee jaar geleden ben ik actief geworden voor Rotterdam BIJ1 en met ons kernteam werken we keihard aan de zichtbaarheid van onze partij in Rotterdam. Ik geloof dat Rotterdam het geluid van BIJ1 keihard nodig heeft. Dat ons intersectioneel denken en het streven naar radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid de stad beter en mooier gaan maken. Bij ons is activisme onlosmakelijk verbonden met politiek.

BIJ1 is een jonge partij en we zijn nog hard aan het opbouwen en ontwikkelen. Ik wil graag ook vanuit het bestuur mijn steentje bijdragen aan het verder laten groeien van Rotterdam BIJ1, zodat we met een sterk programma en de juiste mensen deel kunnen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.


Gerelateerde artikelen

BIJ1 stelt Kamervragen over verhoogde kans op diabetes na corona bij kinderen

Recent onderzoek van het CDC wijst uit dat kinderen na een coronabesmetting in sommige gevallen tot wel 2.6x meer kans hebben op diabetes type 1 en 2. Het is de zoveelste waarschuwing dat de gevolgen van corona op zowel de korte als lange termijn nog voor grote delen onbekend zijn. Ondanks dit feit, zijn de […]

Lees meer

BIJ1 stelt Kamervragen over aanval op vreedzame KOZP demonstratie in Volendam

Een vreedzame demonstratie van de organisatie Kick Out Zwarte Piet in Volendam is vandaag (4 december, 2021) hevig verstoord door bedreigingen en fysiek geweld. Demonstranten werden bekogeld met eieren, visafval en vuurwerk. Het is niet voor het eerst dat antiracismedemonstraties te maken krijgen met hevige bedreigingen en geconfronteerd worden met fysiek geweld. BIJ1 veroordeelt deze […]

Lees meer

BIJ1 stelt Kamervragen over eretitel voor corrupte bedrijven

In de nieuwste BOOS-aflevering toont Tim Hofman aan dat veel bedrijven een eretitel van het Koninklijk Huis hebben gekregen, terwijl ze zich schuldig maken aan allerlei ernstige dingen. Ondanks corruptie, klimaatschade of mensenrechtenschendingen mogen sommige bedrijven zich nog altijd ‘Koninklijk’ noemen. Komt die eretitel wel aan die bedrijven toe? BIJ1 is van mening dat we […]

Lees meer