Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

BIJ1 start Hilversumse afdeling


Na Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leeuwarden en Groningen gaat BIJ1 ook in Hilversum van start. Het is duidelijk dat de vastgeroeste politiek van Hilversum vraagt om een nieuw geluid. Rebekka Timmer: “De afgelopen jaren heeft de zittende politiek bewezen te weinig oog te hebben voor wat er leeft in de samenleving en in de praktijk onvoldoende vorm te kunnen geven aan de bestrijding van racisme, seksisme, validisme en liberaal afbraakbeleid. Daarom is het hoog tijd dat een nieuwe politiek van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid ook hier haar intrede doet.”

Hilversum BIJ1 breekt de politieke arena open met een avond over etnisch profileren. Op 4 juli zal de documentaire Verdacht van KRO-NCRV in samenwerking met Controle Alt Delete worden getoond in Wijkcentrum De Geus. Etnisch profileren is een groot maatschappelijk probleem waarvoor binnen de gemeente Hilversum nog te weinig aandacht is, maar dat veel leed en andere negatieve gevolgen voor niet-witte mensen met zich meebrengt. Daarom is het van belang dat de Hilversumse politiek zich hierover gaat buigen, aldus Hilversum BIJ1.

Na de film zullen Hilversummers met ervaringsverhalen aan het woord komen en zal er een panelgesprek plaatsvinden met Sylvana Simons (partijleider BIJ1), Daryll Landbrug (activist en jongerenwerker, tevens te zien in de documentaire) en Dionne Abdoelhafiezkhan (Controle Alt Delete). Iedereen is welkom om deze avond bij te wonen. De inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma zal beginnen om 19.30 uur en eindigen om 22.00 uur.


Gerelateerde artikelen

Lina Zedriga en Sylvana Simons

BIJ1 wil een Afrikaanse caucus: Sylvana Simons in gesprek met Lina Zedriga over de situatie in Oeganda

Sylvana Simons sprak met Lina Zedriga, medeoprichter en vice president National Unity Party uit Oeganda. Ze spraken over hoe BIJ1 en NUP elkaar kunnen steunen.

Lees meer
Een politieagent kijkt over het water. We zien zijn rug, hij draagt een donkerblauwe jas met gele strepen waar het logo van de politie op staat.

BIJ1 stelt Kamervragen over ernstige misstanden binnen de politie

BIJ1 heeft Kamervragen gesteld over de meerdere berichten in het nieuws waaruit blijkt dat er een onveilige sfeer bestaat binnen het Nederlandse politiekorps.

Lees meer
Persoon met een Palestijnse vlag voor een Israelische nederzetting.

STATEMENT ‘ISRAËL EN SHEIKH JARRAH’

De afgelopen weken werden getekend door een aanhoudende stroom van ‘escalaties’ als gevolg van de Israëlische bezetting van Palestina. Het gaat hier niet over een ‘ruzie’ want apartheid, kolonialisme en terreur zijn geen kenmerken van een ‘conflict’. Het zijn de kenmerken van onderdrukking. Human Rights Watch publiceerde vorige week een rapport met heldere conclusies: de […]

Lees meer