Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

BIJ1 zoekt jou! – termijn kandidaatstelling verlengd!


BIJ1 is op zoek naar nieuwe menskracht. Allereerst zijn er in september bestuursverkiezingen. Onze leden kiezen dan een nieuwe ploeg die leiding zal gaan geven aan de volgende fase van onze jonge partij. Daarnaast zoeken we per direct een social media coördinator en iemand die het Partijbureau gaat ondersteunen bij de ledenadministratie. Lees verder en meld je aan!

Deze mensen stelden zich al kandidaat voor BIJ1, en jij?

Drie weken geleden stelden wij je de vraag: wil jij de toekomst van BIJ1 mede vorm geven? Inmiddels hebben zich twee kandidaten voor het landelijk Algemeen Bestuur kandidaat gesteld. Dat is natuurlijk niet genoeg om een volledig, daadkrachtig bestuur te vormen. Wij roepen iedereen dan ook op om nog eens goed na te denken en binnen 3 weken (uiterlijk 19 augustus) je te melden. Wij zoeken een voorzitter, secretaris, penningmeester en bestuursleden die zich bezig gaan houden met de portefeuilles Afdelingen, Strategie, Kenniscentrum en Sponsoring. Dit zijn de korte, geanonimiseerde profielen van de kandidaten tot nu toe:

Geïnteresseerde in de portefeuilles Afdelingen en Strategie: single-mom, white, boeddhist, Rotterdammer, onzichtbare ziekte.

Geïnteresseerde in bestuursfunctie Penningmeester: Witte, geboren Nederlandse man, heteroseksueel, atheïst, gepensioneerd, vrijwilliger, klaverjasser, bijna 50 jaar administratieve ervaring.

Geïnteresseerde in bestuursfunctie Secretaris of Voorzitter: HBO jurist, vrouw, Surinaamse afkomst, geboren in Utrecht, millennial, agnostische atheïst.  

Geïnteresseerde in de portefeuilles Afdelingen en Strategie: Woman of colour, Michael Jackson fan, stadsbewoner, genderqueer, activist, film- en theaterliefhebber, panseksueel, dierenliefhebber, Slytherin.

Geïnteresseerde in de portefeuille Kenniscentrum: able bodied, BQ+, 83, katholiek, geboren in Amsterdam, getogen in Haarlem, oud-docent filmacademie.

Andere geïnteresseerde leden van BIJ1 die zich nog niet hebben gemeld, kunnen zich vanaf 2 juli 2018 en niet later dan 19 (verlengd!) augustus 2018 kandideren. Dat kan uitsluitend per email aan bestuur@bij1.org en met de volgende informatie:

  1. Voor- en achternamen
  2. Woonplaats
  3. Lidmaatschapsnummer (indien nog niet gekregen, de aanmelddatum van je lidmaatschap)
  4. Geef aan in welke van de zeven beschikbare bestuursfuncties/-portefeuilles je interesse hebt (noem er tenminste twee, en welke je sterkste voorkeur heeft)
  5. Schrijf je motivatiebrief (1 pagina A4), of neem een video van 1,5-2 minuten op die je via YouTube of Vimeo met ons deelt (liefst met een privélink). Geef daarbij zeker aan hoe jij je eerder hebt ingezet voor radicale gelijkwaardigheid en/of economische rechtvaardigheid en waarom je dat nu via BIJ1 wilt doen.
  6. Een cv met relevante ervaring (vrijwillig en/of betaald)
  7. Wij vinden representatie belangrijk, dus willen graag weten tot welke van onze achterbannen je jezelf zou rekenen. Beschrijf jezelf in 5-10 termen (bv: able bodied, Japans-Nederlands, transgender vrouw, praktisch opgeleid, panseksueel, modaal inkomen, Brabants, Boeddhist). Je bent vrij in de wijze waarop je je identificeert, deel wat jij wilt delen. Zie hieronder (punt 3) wat wij met deze profielen doen.

Kijk voor alle details voor je kandidaatstelling hier en volg deze link voor bestuurstaken en portefeuilles.

Vrijwilliger worden bij BIJ1?

We kunnen je hulp goed gebruiken, ook nu al. Hier hebben we behoefte aan:

Ledenadministratie

De toestroom van nieuwe leden en eventuele vragen van bestaande leden moeten goed verwerkt worden. Samen met een team van drie personen ben jij verantwoordelijk voor het individuele contact met de leden per mail en telefoon. Tevens zorg je voor snelle antwoorden op binnenkomende vragen.

Social Media Coördinator  

Omdat wij ook graag goed zichtbaar willen zijn op de diverse social media kanalen, zoals bijvoorbeeld Facebook, Twitter maar ook Instagram, zijn wij op zoek naar iemand voor wie social media geen geheimen heeft. Wil jij helpen bouwen aan onze online zichtbaarheid? Lijkt het je leuk om hierin het voortouw te nemen en een team samen te stellen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Staat jouw talent er niet bij? Dan alsnog kunnen we je misschien goed gebruiken! Stuur je motivatie op naar het bestuur.


Gerelateerde artikelen

Lina Zedriga en Sylvana Simons

BIJ1 wil een Afrikaanse caucus: Sylvana Simons in gesprek met Lina Zedriga over de situatie in Oeganda

Sylvana Simons sprak met Lina Zedriga, medeoprichter en vice president National Unity Party uit Oeganda. Ze spraken over hoe BIJ1 en NUP elkaar kunnen steunen.

Lees meer
Een politieagent kijkt over het water. We zien zijn rug, hij draagt een donkerblauwe jas met gele strepen waar het logo van de politie op staat.

BIJ1 stelt Kamervragen over ernstige misstanden binnen de politie

BIJ1 heeft Kamervragen gesteld over de meerdere berichten in het nieuws waaruit blijkt dat er een onveilige sfeer bestaat binnen het Nederlandse politiekorps.

Lees meer
Persoon met een Palestijnse vlag voor een Israelische nederzetting.

STATEMENT ‘ISRAËL EN SHEIKH JARRAH’

De afgelopen weken werden getekend door een aanhoudende stroom van ‘escalaties’ als gevolg van de Israëlische bezetting van Palestina. Het gaat hier niet over een ‘ruzie’ want apartheid, kolonialisme en terreur zijn geen kenmerken van een ‘conflict’. Het zijn de kenmerken van onderdrukking. Human Rights Watch publiceerde vorige week een rapport met heldere conclusies: de […]

Lees meer