Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

BIJ1 zoekt jou! – termijn kandidaatstelling verlengd!


01-08-2018

BIJ1 is op zoek naar nieuwe menskracht. Allereerst zijn er in september bestuursverkiezingen. Onze leden kiezen dan een nieuwe ploeg die leiding zal gaan geven aan de volgende fase van onze jonge partij. Daarnaast zoeken we per direct een social media coördinator en iemand die het Partijbureau gaat ondersteunen bij de ledenadministratie. Lees verder en meld je aan!

Deze mensen stelden zich al kandidaat voor BIJ1, en jij?

Drie weken geleden stelden wij je de vraag: wil jij de toekomst van BIJ1 mede vorm geven? Inmiddels hebben zich twee kandidaten voor het landelijk Algemeen Bestuur kandidaat gesteld. Dat is natuurlijk niet genoeg om een volledig, daadkrachtig bestuur te vormen. Wij roepen iedereen dan ook op om nog eens goed na te denken en binnen 3 weken (uiterlijk 19 augustus) je te melden. Wij zoeken een voorzitter, secretaris, penningmeester en bestuursleden die zich bezig gaan houden met de portefeuilles Afdelingen, Strategie, Kenniscentrum en Sponsoring. Dit zijn de korte, geanonimiseerde profielen van de kandidaten tot nu toe:

Geïnteresseerde in de portefeuilles Afdelingen en Strategie: single-mom, white, boeddhist, Rotterdammer, onzichtbare ziekte.

Geïnteresseerde in bestuursfunctie Penningmeester: Witte, geboren Nederlandse man, heteroseksueel, atheïst, gepensioneerd, vrijwilliger, klaverjasser, bijna 50 jaar administratieve ervaring.

Geïnteresseerde in bestuursfunctie Secretaris of Voorzitter: HBO jurist, vrouw, Surinaamse afkomst, geboren in Utrecht, millennial, agnostische atheïst.  

Geïnteresseerde in de portefeuilles Afdelingen en Strategie: Woman of colour, Michael Jackson fan, stadsbewoner, genderqueer, activist, film- en theaterliefhebber, panseksueel, dierenliefhebber, Slytherin.

Geïnteresseerde in de portefeuille Kenniscentrum: able bodied, BQ+, 83, katholiek, geboren in Amsterdam, getogen in Haarlem, oud-docent filmacademie.

Andere geïnteresseerde leden van BIJ1 die zich nog niet hebben gemeld, kunnen zich vanaf 2 juli 2018 en niet later dan 19 (verlengd!) augustus 2018 kandideren. Dat kan uitsluitend per email aan bestuur@bij1.org en met de volgende informatie:

  1. Voor- en achternamen
  2. Woonplaats
  3. Lidmaatschapsnummer (indien nog niet gekregen, de aanmelddatum van je lidmaatschap)
  4. Geef aan in welke van de zeven beschikbare bestuursfuncties/-portefeuilles je interesse hebt (noem er tenminste twee, en welke je sterkste voorkeur heeft)
  5. Schrijf je motivatiebrief (1 pagina A4), of neem een video van 1,5-2 minuten op die je via YouTube of Vimeo met ons deelt (liefst met een privélink). Geef daarbij zeker aan hoe jij je eerder hebt ingezet voor radicale gelijkwaardigheid en/of economische rechtvaardigheid en waarom je dat nu via BIJ1 wilt doen.
  6. Een cv met relevante ervaring (vrijwillig en/of betaald)
  7. Wij vinden representatie belangrijk, dus willen graag weten tot welke van onze achterbannen je jezelf zou rekenen. Beschrijf jezelf in 5-10 termen (bv: able bodied, Japans-Nederlands, transgender vrouw, praktisch opgeleid, panseksueel, modaal inkomen, Brabants, Boeddhist). Je bent vrij in de wijze waarop je je identificeert, deel wat jij wilt delen. Zie hieronder (punt 3) wat wij met deze profielen doen.

Kijk voor alle details voor je kandidaatstelling hier en volg deze link voor bestuurstaken en portefeuilles.

Vrijwilliger worden bij BIJ1?

We kunnen je hulp goed gebruiken, ook nu al. Hier hebben we behoefte aan:

Ledenadministratie

De toestroom van nieuwe leden en eventuele vragen van bestaande leden moeten goed verwerkt worden. Samen met een team van drie personen ben jij verantwoordelijk voor het individuele contact met de leden per mail en telefoon. Tevens zorg je voor snelle antwoorden op binnenkomende vragen.

Social Media Coördinator  

Omdat wij ook graag goed zichtbaar willen zijn op de diverse social media kanalen, zoals bijvoorbeeld Facebook, Twitter maar ook Instagram, zijn wij op zoek naar iemand voor wie social media geen geheimen heeft. Wil jij helpen bouwen aan onze online zichtbaarheid? Lijkt het je leuk om hierin het voortouw te nemen en een team samen te stellen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Staat jouw talent er niet bij? Dan alsnog kunnen we je misschien goed gebruiken! Stuur je motivatie op naar het bestuur.


Gerelateerde artikelen

BIJ1 stelt Kamervragen over disfunctioneel tapsysteem van de politie met link aan mensenrechtenschendingen

De Nederlandse overheid spendeerde miljoenen aan een tapsysteem van een Israëlisch bedrijf dat gelinkt wordt aan mensenrechtenschendingen. Daarnaast werkt het systeem tot de dag van vandaag niet, en loog het ministerie over het feit dat dergelijke systemen niet in Nederland zouden kunnen worden ontwikkeld. BIJ1 stelt daarom de volgende vragen aan de minister van Justitie […]

Lees meer

BIJ1 stelt Kamervragen over de langdurige spionage van een journalist door de AIVD

Journalist Stella Braam is decennialang gevolgd door de AIVD. Het zoveelste voorbeeld van het onrechtmatig verzamelen van gegevens door inlichtingendiensten. BIJ1 wil een breder onderzoek naar de gegevensverzameling van onder andere journalisten, activisten en politici en stelt daarom de volgende vragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 1. Bent u op de hoogte […]

Lees meer

BIJ1 stelt Kamervragen over gebrekkig onderwijs in de jeugdzorg

Jongeren die te maken krijgen met de jeugdzorg hebben recht op goed onderwijs. Toch zijn er veel onnodige regels die degelijk onderwijs voor deze jongeren in de weg zit. In een artikel op de website van Expex door ervaringsdeskundigen Nienke van der Pal en Jason Bhugwandass wordt hierop ingegaan en worden verbeteringen voorgedragen. Aan de […]

Lees meer