Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Bart Mijland


06-02-2021

Volg Bart Mijland op

Bart Mijland (38), nummer 12 op onze kandidatenlijst, is voormalig partijsecretaris en stagecoördinator op een universiteit. Als groene en kleurrijke humanist wil hij zich inzetten voor een duurzame samenleving waar mensenrechten voorop staan.

“Het leven op onze planeet is uniek en daar moeten we zuinig op zijn. Maar we gaan niet altijd goed om met de natuur en met andere mensen. Dat moet beter en eerlijker. En dat kan alleen als we internatoniaal samenwerken. Zo houden we onze aarde groen en kleurrijk. Ik sta voor BIJ1, want BIJ1 ben je nooit alleen.”

In 2017-2018 was Bart bestuurslid van BIJ1 en nu wil hij de Kamer in. Hij wil dat we beter met de Aarde omgaan en eerlijker met mensen. Zijn humanistische levensbeschouwing is belangrijk voor hem, en hij noemt zichzelf dan ook de Groen & Kleurrijke Humanist. Groen staat voor duurzaamheid, en Kleurrijk voor diversiteit. Want in de natuur en in medemensen vindt hij antwoorden op belangrijke vragen van het leven. Bart wil dat we zuinig zijn op onze unieke planeet.

Zijn kennismaking met de wereld begon in het mooie Brabantse dorp Oirschot. In Groningen studeerde hijom de wereld beter te leren begrijpen. Bij die studie ging het om economie en macht. Voor zijn idealisme was maar weinig ruimte. Tijdens zijn tweede studie Humanistiek stond de mens centraal en idealen waren welkom. In de jaren daarna heeft Bart zich ondergedompeld in antiracisme en intersectioneel feminisme. Nu werkt hij in het onderwijs in Utrecht.

“Samen leren over de wereld en het leven: hoe het is en hoe het kán zijn. Dat is wat me drijft. Daarom ben ik BIJ1, waar we nieuwsgierig zijn naar elkaar. BIJ1 is voor mij dé politiek van groen en kleurrijk humanisme.”

In de pers en media:

Introductievideo: #12 – Bart Mijland

Foto copyright 2021 Linda Bouritius