Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Daryll Ricardo Landbrug


01-02-2021

Volg Daryll Ricardo Landbrug op

Daryll Ricardo Landbrug (35), nummer 5 op onze kandidatenlijst, ziet BIJ1 als het resultaat van een samenleving die stukloopt, waarin te veel mensen nog steeds ongehoord blijven, en waarin er over deze mensen — in plaats van door en met deze mensen — wordt beslist. Politieke keuzes worden gemaakt volgens de huidige norm van denken en doen, die overwegend wit, mannelijk, cis, hetero en able-bodied is, omdat dit de norm is die wordt vertegenwoordigd in de Tweede Kamer. Hier moet verandering in komen. Daryll zet zich in tegen deze norm, zodat de mensen die zich nog steeds buitengesloten voelen en onvertegenwoordigd zijn, ook een plek krijgen en gehoord worden.

“Zwartkijken is nooit zo essentieel geweest als nu. Dat deze term nog steeds als negatief wordt beschouwd is tekenend voor de politieke koers die gevoerd moet worden.”

“Het is meer dan ooit tijd voor zwarte mensen, stemmen en meningen in termen van representatie, inclusie én eigenaarschap in de politiek. De tijd dat er politiek gevoerd wordt over zwarte mensen in plaats van met zwarte mensen is voorbij.

Daryll is jongerenwerker en activist. Hij gelooft sterk in intersectionaliteit, en dat het belangrijk is om privileges van deel-identiteiten te erkennen en hierover uit te spreken. Hij strijdt voor representatie, inclusie en eigenschap, in de politiek en in de maatschappij. Binnen BIJ1 richt hij zich vooral op onderwijs, jeugdzorg en klimaatrechtvaardigheid.

Geboren in Amsterdam Zuid-Oost, begreep Daryll al snel dat hij in onze
samenleving geen voorkeursbehandeling kreeg. Later leerde hij als
volwassene dat hij bewust op een witte basisschool werd gezet, vanwege
de hogere kwaliteitsstandaarden.

“Wanneer ik hierop terugkijk voel ik nog steeds een tweestrijd die mij vragend achterlaat. Ik had daar willen opgroeien waar ik me veilig voelde; wellicht had ik niet hetzelfde bereikt en de privileges genoten die ik nu heb. Het gegeven dat je huidskleur nog steeds een maatstaf voor kwaliteit is raakt me elke dag.

Na het behalen van zijn masterdiploma Jeugd en Mediastudies, eiste Daryll volledige toewijding van
zichzelf aan jongeren die op hem lijken. Jongeren die hij nu 5 jaar als
jongerenwerker ondersteunt en probeert te behoeden voor herkenbare
uitsluitingsmechanismen. Daarnaast laat Daryll als HBO-docent studenten
inzien dat onze samenleving historisch onevenredig is opgebouwd.

“Ik denk dat ik daarom op deze bevoorrechte kieslijst sta. Ik verlang naar een context waarin ik met kwetsbare daadkracht, onvoorwaardelijke radicale rechtvaardigheid, voor een ieder in deze samenleving mag opeisen. Het is een basisrecht om al mens behandeld te worden; indien dit recht ontbreekt dienen wij altijd onze monden open te trekken. Dat kan en mag hier bij BIJ1.”

In de pers en media: