Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Jeanette Chedda


01-02-2021

Volg Jeanette Chedda op

Naar aanleiding van haar speech op de Women’s March 2020 en haar veelzijdig (activistisch) werk werd Jeanette Chedda (37), nummer 4 op onze kandidatenlijst benaderd door BIJ1 om zich verkiesbaar te stellen voor de kandidatenlijst. Bijna had ze het niet gedaan maar na een korte aarzeling realiseerde ze zich dat ze het juist wel moet doen. Want het is tijd dat we toegeven dat het leven ingewikkeld is voor een gehandicapte moslima van kleur, en tijd dat we erkennen dat dit ligt aan hoe de samenleving is ingericht. Het moet beter. Het is tijd dat de ervaringsdeskundigheid van iemand met een beperking op waarde wordt geschat. De samenleving zoals die nu is werkt voor heel veel mensen niet en het is aan ons om deze te veranderen zodat dit wel zo is. Dit is waar Jeanette voor vecht en waarom ze kandidaat is voor BIJ1. 

“Mijn beperkingen zijn mijn vloek en mijn zegen. Want behalve dat het mij tegenhoudt, helpt het mij. Het helpt mij mijn eigen weg te kiezen, omdat ik mij niet thuis voel op het gebaande pad. Het gebaande pad is namelijk niet voor mij gemaakt. Het heeft drempels en hobbels en dichte deuren, maar toch nam ik de hobbels, ging ik over drempels en sloopte ik de dichte deuren.”

Het gebaande pad is niet voor mij gemaakt. Het heeft drempels en hobbels en dichte deuren, maar toch nam ik de hobbels, ging ik over drempels en sloopte ik de dichte deuren.

Jeanette is activist, spreker en model. Ze is lid van het collectief Feminists Against Ableism en is de oprichter van de Delftse BIJ1-afdeling. Haar verhalen komen voor in ‘de Goede Immigrant’ en zijn gepubliceerd op OneWorld. Voor BIJ1 is ze actief als kandidaat, in DOT en de redactie. Ook heeft ze in samenwerking met #GeenDorHout de petitie #IkTelOokMee opgezet, die ervoor wil zorgen dat iedereen per post mag stemmen zodat de verkiezingen echt toegankelijk zijn voor mensen in een risicogroep.

In de pers en media:

Foto copyright 2021 Linda Bouritius