Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Michantely de Jong


05-02-2021

Volg Michantely de Jong op

De Rotterdamse Michantely de Jong (29), nummer 6 op onze kandidatenlijst, is peercoach bij Amnesty International en heeft vanuit haar studie als Leisure Manager een achtergrond in de verduurzaming en het eerlijker maken van de mode-industrie.

“Ik zie dat de klimaatcrisis nog altijd wordt onderschat en serieuze maatregelen helaas steeds uitblijven. Deze crisis zorgt nu al voor slachtoffers wereldwijd en vormt een van de grootste bedreigingen voor ons bestaan, net als voor flora, fauna en ecosystemen om ons heen. De verantwoordelijkheid moet niet bij het individu worden gelegd, maar bij de grote vervuilers en het systeem dat hen hiertoe in staat stelt.”

“De verantwoordelijkheid voor de klimaatcrisis moet niet bij het individu worden gelegd, maar bij de grote vervuilers en het systeem dat hen hiertoe in staat stelt.”

Michantely wil de politiek niet in om politicus te worden. Sterker nog, naar eigen zeggen had ze liever andere dingen gedaan. Ze heeft deze stap voornamelijk gezet vanuit een groeiende frustratie over de wijze waarop de huidige politiek wordt bedreven. Het was een kwestie van niet langer steeds toe kunnen kijken hoe aan alles wat sociaal welzijn bevorderd wordt afgebroken.

Er ontbreekt in haar ogen een geluid dat verder gaat dan persoonlijke identiteit, maar dit wel meeneemt. Er mist hart, inzicht, nieuwsgierigheid en het lef om de uitdagingen te benoemen en echt aan te pakken. Het zijn van een politicus wordt volgens Michantely nog teveel gezien als een baan, in plaats van een functie dat iemand wil bekleden vanuit een diepe behoefte om bij te dragen en een holistische wereldvisie. Om het land te dragen en samen met elkaar een betere toekomst te bouwen, in plaats van stelselmatig dezelfde fouten te begaan en vervolgens daar niet wakker van te liggen.

BIJ1 bezit alles wat nodig is voor een toekomst, een land, en een wereld waarin ik zou willen leven. Een partij die het belang van ons als gemeenschap belichaamt.

In de pers en media:

Michantely wordt gevolgd voor de documentaire Momentum.

Foto copyright 2021 Linda Bouritius