Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Rebekka Timmer


11-01-2021

Volg Rebekka Timmer op

Al vanaf jonge leeftijd is Rebekka Timmer (21), nummer 3 op onze kandidatenlijst, politiek actief. In 2018 werd ze op 18-jarige leeftijd één van de jongste raadsleden in Nederland, waar ze zich inzette voor onder andere toegankelijkheid en betere zorg. Ook kaartte ze hier onderwerpen als antiracisme en dekolonisatie aan. In hetzelfde jaar sloot ze zich aan bij BIJ1, omdat ze bij deze partij waarden vond waar ze volop achter kan staan: radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid. Hier draagt ze nu bij aan het gevecht om machtsstructuren te doorbreken en een systeem te creëren dat eerlijk is voor iedereen. 

Als antikapitalist geloof ik dat de economie niet moet werken voor een kleine groep mensen, maar voor ons allemaal. Hetzelfde geldt voor de zorg: niet de winsten en het drukken van uitgaven, maar de zorg voor mensen moet voorop. Met BIJ1 vecht ik voor een eerlijke economie en een zorgstelsel dat van, door en voor ons allemaal is.”

Rebekka is antikapitalist tot in de kist. Ze zet zich in voor een systeem dat werkt voor iedereen. Dit doet ze mede op basis van haar eigen ervaringskennis waaronder haar Indische roots en vroegtijdig schoolverlaten. Ze focust zich onder andere op een eerlijke economie en de zorg, bijvoorbeeld door bestaanszekerheid als basis te nemen en te pleiten voor het drastisch versimpelen van de (jeugd)zorg.

Al vanaf haar twaalfde is Rebekka Timmer politiek actief. In de gemeenteraad van Hilversum werkte ze onder meer voor toegankelijkheid, betere (jeugd)zorg en eerlijk loon. Samen met andere Hilversummers is zij actief voor de LHBTI+ gemeenschap in Hilversum.

De leden van BIJ1 verkozen Rebekka in 2019 als bestuurslid, ze schreef mee aan ons partijprogramma en is actief voor onze lokale afdelingen.

In de pers en media: