Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Sylvana Simons


12-01-2021

Volg Sylvana Simons op

Sylvana Simons (50), nummer 1 op de kandidatenlijst, raakte politiek betrokken met het doel om haar platform en ervaring in te zetten voor een samenleving die voor iedereen werkt: een samenleving waarin gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid, en solidariteit centraal staat. Daarom richtte ze in 2016 de partij BIJ1 op. Twee jaar later werd ze de eerste vertegenwoordiger van de partij in de Amsterdamse gemeenteraad, waar ze onderwerpen als racisme en ongelijkheid agendeerde. Ze boekte succes met haar aangenomen motie om gemeenteambtenaren privilegetrainingen te laten volgen en zo discriminatie op de werkvloer tegen te gaan, die nu is omgezet in beleid. Ook is de klimaatcrisis uitgeroepen op initiatief van Amsterdam BIJ1, en speelde Sylvana een grote rol bij het aangenomen voorstel om excuses aan te bieden voor het slavernijverleden.

“Allen die zich in Nederland bevinden worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Dat is de eerste zin uit het eerste artikel van onze grondwet. Wil je dit ook in de praktijk? Dan is BIJ1 jouw partij! Wij staan voor een samenleving die werkt voor iedereen. Op basis van gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid en solidariteit.”

“Allen die zich in Nederland bevinden worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Dat is de eerste zin uit het eerste artikel van onze grondwet. Wil je dit ook in de praktijk? Dan is BIJ1 jouw partij!

Dit jaar heeft Sylvana wederom het vertrouwen gekregen om lijsttrekker te worden in de verkiezingen. Haar visie voor de toekomst is niet het verbeteren van het systeem — daar gelooft ze niet in — maar complete verandering van het systeem, zodat het ook voor iedereen beter en eerlijker wordt.

In de pers en media:

Foto copyright 2021 Linda Bouritius