Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Vacature Tweede Kamerlijst verlengd


30-03-2020

Zoals velen van jullie waarschijnlijk weten, zijn we hard aan het werk om een kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen samen te stellen. De oorspronkelijke deadline om je aan te melden als kandidaat, was zondag 29 maart.

Na goed overleg hebben we besloten om de vacature voor de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 te verlengen tot 15 april, om de volgende redenen:

  • Door de nieuwe situatie van de sociale isolatie, zijn onze informatieavonden voor mensen die meer willen weten over de vacature niet doorgegaan. We willen dit alsnog inhalen, zodat iedereen de kans krijgt om alles te weten te komen over het kandidaat zijn. Daarom zullen we op vrijdagavond 10 april om 19:00 uur een online bijeenkomst houden. Wil je erbij zijn? Stuur dan een mailtje naar kieslijst@bij1.org en we delen de link van de bijeenkomst met je.

  • We kunnen ons voorstellen dat de coronacrisis impact heeft op jullie levens en dat het een behoorlijke aanpassing vraagt. Daardoor heeft mogelijk niet iedereen in de laatste weken de mogelijkheid gehad om bezig te zijn met verkiezingen in 2021. Heel begrijpelijk, en dat wilden we ook niet van jullie vragen. We zijn bewust bescheiden geweest met het adverteren van de vacature in de laatste weken. Daarom willen we mensen extra tijd geven om zich te melden als kandidaat.

Wij streven naar een inclusieve en diverse kandidatenlijst. Een lijst waar mensen op staan waar de samenleving zichzelf in kan herkennen. Een lijst die rekening houdt met de diverse achtergronden en posities.

Lees hier meer over de nieuwe politiek van BIJ1 en onze zoektocht naar nieuwe politici.

Gelukkig hebben we ook een heel aantal mooie sollicitaties ontvangen. Voor mensen die voor de eerste deadline hebben gereageerd, gaan we zoveel mogelijk de oude planning aanhouden. We gaan dus al gesprekken met kandidaten aan.

Wij hebben er heel veel vertrouwen in dat we straks een prachtige, inclusieve, diverse en verrassende kieslijst aan jullie kunnen presenteren.

Kameraadschappelijke groet namens de kiescommissie.


Gerelateerde artikelen

BIJ1 stelt Kamervragen over disfunctioneel tapsysteem van de politie met link aan mensenrechtenschendingen

De Nederlandse overheid spendeerde miljoenen aan een tapsysteem van een IsraĆ«lisch bedrijf dat gelinkt wordt aan mensenrechtenschendingen. Daarnaast werkt het systeem tot de dag van vandaag niet, en loog het ministerie over het feit dat dergelijke systemen niet in Nederland zouden kunnen worden ontwikkeld. BIJ1 stelt daarom de volgende vragen aan de minister van Justitie […]

Lees meer

BIJ1 stelt Kamervragen over de langdurige spionage van een journalist door de AIVD

Journalist Stella Braam is decennialang gevolgd door de AIVD. Het zoveelste voorbeeld van het onrechtmatig verzamelen van gegevens door inlichtingendiensten. BIJ1 wil een breder onderzoek naar de gegevensverzameling van onder andere journalisten, activisten en politici en stelt daarom de volgende vragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 1. Bent u op de hoogte […]

Lees meer

BIJ1 stelt Kamervragen over gebrekkig onderwijs in de jeugdzorg

Jongeren die te maken krijgen met de jeugdzorg hebben recht op goed onderwijs. Toch zijn er veel onnodige regels die degelijk onderwijs voor deze jongeren in de weg zit. In een artikel op de website van Expex door ervaringsdeskundigen Nienke van der Pal en Jason Bhugwandass wordt hierop ingegaan en worden verbeteringen voorgedragen. Aan de […]

Lees meer