Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Vacature Tweede Kamerlijst verlengd


Zoals velen van jullie waarschijnlijk weten, zijn we hard aan het werk om een kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen samen te stellen. De oorspronkelijke deadline om je aan te melden als kandidaat, was zondag 29 maart.

Na goed overleg hebben we besloten om de vacature voor de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 te verlengen tot 15 april, om de volgende redenen:

  • Door de nieuwe situatie van de sociale isolatie, zijn onze informatieavonden voor mensen die meer willen weten over de vacature niet doorgegaan. We willen dit alsnog inhalen, zodat iedereen de kans krijgt om alles te weten te komen over het kandidaat zijn. Daarom zullen we op vrijdagavond 10 april om 19:00 uur een online bijeenkomst houden. Wil je erbij zijn? Stuur dan een mailtje naar kieslijst@bij1.org en we delen de link van de bijeenkomst met je.

  • We kunnen ons voorstellen dat de coronacrisis impact heeft op jullie levens en dat het een behoorlijke aanpassing vraagt. Daardoor heeft mogelijk niet iedereen in de laatste weken de mogelijkheid gehad om bezig te zijn met verkiezingen in 2021. Heel begrijpelijk, en dat wilden we ook niet van jullie vragen. We zijn bewust bescheiden geweest met het adverteren van de vacature in de laatste weken. Daarom willen we mensen extra tijd geven om zich te melden als kandidaat.

Wij streven naar een inclusieve en diverse kandidatenlijst. Een lijst waar mensen op staan waar de samenleving zichzelf in kan herkennen. Een lijst die rekening houdt met de diverse achtergronden en posities.

Lees hier meer over de nieuwe politiek van BIJ1 en onze zoektocht naar nieuwe politici.

Gelukkig hebben we ook een heel aantal mooie sollicitaties ontvangen. Voor mensen die voor de eerste deadline hebben gereageerd, gaan we zoveel mogelijk de oude planning aanhouden. We gaan dus al gesprekken met kandidaten aan.

Wij hebben er heel veel vertrouwen in dat we straks een prachtige, inclusieve, diverse en verrassende kieslijst aan jullie kunnen presenteren.

Kameraadschappelijke groet namens de kiescommissie.

Laat je kiezen!

Geef de Tweede Kamer kleur en kom ons geluid vertegenwoordigen.

Solliciteer!

Gerelateerde artikelen

Lina Zedriga en Sylvana Simons

BIJ1 wil een Afrikaanse caucus: Sylvana Simons in gesprek met Lina Zedriga over de situatie in Oeganda

Sylvana Simons sprak met Lina Zedriga, medeoprichter en vice president National Unity Party uit Oeganda. Ze spraken over hoe BIJ1 en NUP elkaar kunnen steunen.

Lees meer
Een politieagent kijkt over het water. We zien zijn rug, hij draagt een donkerblauwe jas met gele strepen waar het logo van de politie op staat.

BIJ1 stelt Kamervragen over ernstige misstanden binnen de politie

BIJ1 heeft Kamervragen gesteld over de meerdere berichten in het nieuws waaruit blijkt dat er een onveilige sfeer bestaat binnen het Nederlandse politiekorps.

Lees meer
Persoon met een Palestijnse vlag voor een Israelische nederzetting.

STATEMENT ‘ISRAËL EN SHEIKH JARRAH’

De afgelopen weken werden getekend door een aanhoudende stroom van ‘escalaties’ als gevolg van de Israëlische bezetting van Palestina. Het gaat hier niet over een ‘ruzie’ want apartheid, kolonialisme en terreur zijn geen kenmerken van een ‘conflict’. Het zijn de kenmerken van onderdrukking. Human Rights Watch publiceerde vorige week een rapport met heldere conclusies: de […]

Lees meer