Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Verslag algemene vergadering december 2018


Zondag 9 december zijn BIJ1 leden vanuit het hele land samen gekomen in Rotterdam voor de laatste Algemene Vergadering van het jaar. Er werden nieuwe statuten aangenomen en de begroting werd gepresenteerd.

Zondag 9 december zijn BIJ1 leden vanuit het hele land samen gekomen in Rotterdam voor de laatste Algemene Vergadering van het jaar.

Na ieder artikel goed te hebben doorgespit en vele amendementen van de leden te hebben doorlopen hebben we nu definitief de vernieuwde statuten goedgekeurd. Het is heel waardevol om met BIJ1 leden samen democratisch tot dit belangrijke document te komen. Het bestuur wil middels dit bericht iedereen heel hartelijk bedanken voor de constructieve en vriendelijk manier waarop dit proces is gegaan.

Tevens is op de Algemene Vergadering de begroting voor 2019 gepresenteerd door penningmeester Leonieke Schouwenburg. Hieruit blijkt dat het van groot belang is voor BIJ1 om voor het komende jaar leden te werven. Als ieder BIJ1-lid in 2019 één nieuw lid weet te werven heeft BIJ1 voldoende middelen om onder andere de afdelingen financieel te onderhouden, vrijwilligers tegemoet te komen en alvast flink wat opzij te leggen voor onze campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen.


Gerelateerde artikelen

Lina Zedriga en Sylvana Simons

BIJ1 wil een Afrikaanse caucus: Sylvana Simons in gesprek met Lina Zedriga over de situatie in Oeganda

Sylvana Simons sprak met Lina Zedriga, medeoprichter en vice president National Unity Party uit Oeganda. Ze spraken over hoe BIJ1 en NUP elkaar kunnen steunen.

Lees meer
Een politieagent kijkt over het water. We zien zijn rug, hij draagt een donkerblauwe jas met gele strepen waar het logo van de politie op staat.

BIJ1 stelt Kamervragen over ernstige misstanden binnen de politie

BIJ1 heeft Kamervragen gesteld over de meerdere berichten in het nieuws waaruit blijkt dat er een onveilige sfeer bestaat binnen het Nederlandse politiekorps.

Lees meer
Persoon met een Palestijnse vlag voor een Israelische nederzetting.

STATEMENT ‘ISRAËL EN SHEIKH JARRAH’

De afgelopen weken werden getekend door een aanhoudende stroom van ‘escalaties’ als gevolg van de Israëlische bezetting van Palestina. Het gaat hier niet over een ‘ruzie’ want apartheid, kolonialisme en terreur zijn geen kenmerken van een ‘conflict’. Het zijn de kenmerken van onderdrukking. Human Rights Watch publiceerde vorige week een rapport met heldere conclusies: de […]

Lees meer