Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

BIJ1 zoekt ambtelijk secretaris


22-03-2021

De Tweede Kamerfractie van BIJ1 is op zoek naar een ambtelijk secretaris (0,7-1 FTE). Wil jij de fractiemedewerkers ondersteunen en hun processen optimaliseren?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de organisatorische gang van zaken. Het is aan jou de taak om ervoor te zorgen dat ons Kamerlid en medewerkers efficiënt en in een goede sfeer hun werk kunnen doen. Je bent verantwoordelijk voor financiën, personeel en een goede samenwerking met andere fracties in de Tweede Kamer, ambtelijke diensten en de partijorganisatie.

Wat zijn de werkzaamheden?

Het takenpakket is intensief en gevarieerd:

 • Personeel en organisatie: aanspreekpunt voor fractiemedewerkers voor personele aangelegenheden en organisatie, koppeling tussen werkgevend bestuur en uitvoerend fractiepersoneel.
 • Ambtelijk secretaris: het eerste aanspreekpunt voor de ambtelijke organisatie van de Tweede Kamer en onderhoud contacten met de griffie en en ambtelijke secretarissen van andere partijen in de Kamer over onder meer facilitaire zaken, ICT-ondersteuning en beveiliging.
 • Besluitvorming: verantwoordelijk voor het bijhouden van stemlijsten en andere procedures, en de fractie en het fractiebestuur adviseren. Je bereidt besluiten voor en draagt zorg voor de uitvoering daarvan zodat iedereen binnen de fractie zijn/haar taken optimaal kan vervullen;
 • Financiën: beheer van de financiën van de fractie, opstellen begrotingen, de jaarrekening en financiële rapportages.
 • Ondersteuning: Je houdt de post, mailbox en agenda bij. Je springt graag in waar nodig en denkt graag ook politiek inhoudelijk mee.
 • Netwerk: Je neemt deel in het ambtelijk secretarissen overleg en onderhoudt het contact met de ondersteunende diensten in de Tweede Kamer.
 • BIJ1 Communicatie: input bieden aan de communicatiemedewerker en contacten onderhouden met partijbestuur, partijbureau, wetenschappelijk bureau

Wie zoeken wij?

Je voelt je thuis bij de standpunten van BIJ1 en hebt politieke belangstelling.

Je hebt affiniteit met het werk van de Tweede Kamer.

Je hebt kennis van en ervaring met personeelsmanagement, financiële en administratieve processen.

Bovendien beschik je over de volgende kwaliteiten:

 • Je werkt gemakkelijk samen en bent goed in het opbouwen en onderhouden van een netwerk.
 • Je bent in staat om zelfstandig en proactief te werken, met een dienstbare opstelling.
 • Je bent proactief in het op zoek gaan naar verbetermogelijkheden in de ondersteuning en samenwerking van het team.
 • Je beschikt over empathisch vermogen en kunt zakelijk zijn als de situatie daarom vraagt.
 • Je bent flexibel zowel in mindset als in tijd. Je dagen zijn soms onvoorspelbaar en aangezien de Kamer ook ’s avonds vergadert, brengt deze functie regelmatig werk in de avonduren met zich mee.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je kan zowel mondeling als schriftelijk helder en bondig adviseren. Je bent in staat anderen te inspireren en te overtuigen, feedback te geven en te krijgen.
 • Je begrijpt wat het betekent om in een politiek organisatie te werken en kan hierin tactisch en strategisch opereren.

Representatie is noodzakelijk

BIJ1 is gebouwd op intersectionaliteit en representatie van mensen die in de samenleving gemarginaliseerd worden. We zien dat o.a. niet-witte mensen, vrouwen en mensen met een beperking onvoldoende worden vertegenwoordigd, zeker in de politiek. In lijn met Europese en andere internationale doelstellingen nodigen wij daarom nadrukkelijk mensen uit gemarginaliseerde posities uit om te reageren.

Wat bieden wij?

De  gelegenheid om onderdeel te zijn van geschiedschrijving, in een positie te midden van het politieke landschap. We bieden een salaris op basis van de beloningsvoorwaarden van BIJ1 met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Bij goed functioneren is er zicht op een aanstelling tot tenminste het einde van deze parlementsperiode.

Solliciteer snel!

Wil jij je organisatorische talent inzetten om met BIJ1 te werken aan een samenleving die werkt voor iedereen op basis van gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid en solidariteit?

De fractie is na 17 maart direct van start gegaan, daarom vragen we jullie om je sollicitatie zo snel mogelijk te sturen naar tweedekamerfractie@bij1.org. De deadline is 30 april.

Je kunt jezelf voorstellen op jouw eigen manier. Dat hoeft niet per se een brief te zijn, maar het kan ook een video zijn of een andere manier waarop in ieder geval de bovenstaande punten kunnen worden overgebracht. We horen graag je motivatie en wat je wilt en kan bieden aan expertise en ervaring. Ook zijn we benieuwd wat je visie en drive is om je voor BIJ1 in te willen zetten.