Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Vertrouwenspersonen


BIJ1 hoort een veilige plek te zijn voor iedereen. Daarom hebben wij met elkaar de volgende afspraken gemaakt, waar wij onszelf aan houden op alle momenten dat wij samenwerken of bij elkaar komen:

Vertrouwenspersonen

Landelijk zijn zeven vertrouwenspersonen aangesteld: Astrid, Juliet, Lynn, Brian, Polina, Naomi en Wafa. Je kunt hen bereiken door een email te sturen naar vertrouwen@bij1.org.

Astrid

“Ik heb gewerkt in de hulpverlening als intensieve gezinsbehandelaar. Ik heb ervaring in het omgaan met complexe problematiek en bemiddeling daarvan. In mijn huidige werkzaamheden creëer ik persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s.”

Juliet

“Ik heb gewerkt als vertrouwenspersoon aan de universiteit in Rotterdam en heb de opleiding Vertrouwenspersoon afgerond. Verder ben ik afgestudeerd jurist, filosoof en werk ik bij de Kindertelefoon.”

Lynn

“Ik heb een master opleiding psychologie en heb de cursus Emotionally Focused Mediation van Stichting EFT Nederland afgerond. In mijn huidige baan fungeer ik ook als vertrouwenspersoon.”

Brian

“Als lid van BIJ1 werk je aan een eerlijke samenleving voor iedereen. Dat willen we voor elkaar ook! Daarom sta ik klaar om naar je te luisteren en je in je situatie te helpen navigeren.” 

Polina

“Naast dat ik voor de klas sta ben ik ook werkzaam als vertrouwenspersoon op een basisschool. Mijn doel is om met aandacht en betrokkenheid te luisteren, zodat jij je gehoord en serieus genomen voelt. Door een empathische bril zal ik zonder oordeel en met een positieve blik meedenken.”

Naomi

“In mijn huidige functie ben ik samen met een team verantwoordelijk voor systeemimplementaties. Bij een nieuw systeem hoort een nieuwe manier van werken en vaak ook nieuwe processen. In mijn functie heb ik veel te maken met verandermanagement en coach ik mensen in het aanleren van een nieuwe manier van (samen)werken, inclusief het gebruik van een nieuw systeem. Coaching is een passie wat ik ook buiten mijn werk doe.” 

Wafa

“Ik ben een van de vertrouwenspersonen van BIJ1. Ik ben dagelijks actief bezig met het verlenen van zorg aan mensen. Mijn keuze om Geneeskunde te studeren is dan ook grotendeels gebaseerd op mijn interesse in de zorg- en hulpverlening van de mens. Ik help de medemens graag een stap verder door samen te kijken naar wat de gewenste uitkomst is. Ik vind het van belang om een judgement-free zone te creëren om, zowel patiënten als cliënten, de mogelijkheid te geven in alle openheid te vertellen over de betreffende problematiek. Ik acht dit zeer essentieel in de rol als vertrouwenspersoon. Zo wil ik de leden van BIJ1 zo goed mogelijk bijstaan bij behoefte aan een vertrouwd gesprek.”

Aanspreekpunt

Wanneer je iets meemaakt op een on- of offline BIJ1komst waar je over in gesprek wil met een onafhankelijk persoon, dan kun je terecht bij één van de landelijke vertrouwenspersonen. Ook bij andere persoonlijke moeilijkheden in de werksituatie bij BIJ1 kun je in gesprek met een vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersonen zijn daarnaast het eerste aanspreekpunt voor situaties waarbij je een misstand of integriteitskwestie vermoedt.

Bij een vertrouwenspersoon kun je in een vertrouwelijke omgeving je verhaal kwijt en wordt er zonder oordeel alle ruimte gemaakt voor jouw persoon, woorden en emoties. Samen met de vertrouwenspersoon onderzoek jij wat je nodig hebt en wat vervolgstappen kunnen zijn.

Wil je meer weten over hoe de vertrouwenspersonen te werk gaan en aan welke regels zij zich moeten houden, kijk dan in het protocol vertrouwenspersonen.