Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Bestuur

Jursica Mills

VoorzitterZwarte vrouw met rode lippenstift, zwarte krullen en een blauwe blouse
Geschillen – Koninkrijkcommissie

“De basisbeginselen van gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid liggen mij nauw aan het hart. Ik vind het belangrijk dat iedereen gelijke kansen heeft in de breedste zin. Denk hierbij aan bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling, op gezondheid en welvaart.”

Jursica is de trotse mama van de eenjarige Juriën. In het dagelijks leven is zij kwaliteitsmederwerker op het Wetenschapsbureau van Franciscus Gasthuis & Vlieland ziekenhuis. Jursica heeft Gezondheidswetenschappen gestuurd en heeft ervaring in beleids- en projectmatig werken. Zij zet haar kennis en ervaring met veel plezier in voor het landelijk bestuur van BIJ1.

Leonieke Schouwenburg

Witte vrouw met rood haar, zwarte blazer en oranje shirtSecretaris
Partijbureau – Kiescommissie

“BIJ1 is de enige landelijke partij die zich inzet voor radicale gelijkwaardigheid en ik geloof dat dit de basis is van het samenleven in Nederland. Het is tijd dat we vanuit een andere visie gaan kijken naar de samenleving en de politiek, een meer inclusieve visie waarin gelijkwaardigheid centraal staat.”

Leonieke Schouwenburg is, naast secretaris voor het partijbestuur van BIJ1, ook actief voor de Rotterdamse afdeling als bestuurslid. In het dagelijks leven zet zij zich via stichting Inclusia in voor mens en samenleving. Ook heeft zij voor de SP vier jaar lang in de gebiedscommissie Feijenoord gezeten. Leonieke gelooft dat de kracht van BIJ1 in de steden en de wijken zit, die samen de landelijke partij sterk maken.

Cheryl Vliet

Foto van Cheryl Vliet, zwarte vrouw breed lachend met krullend haar. Penningmeester

“Ik geloof dat de wereld er heel anders uit zou zien als er daadwerkelijk sprake was van gelijkwaardigheid, economische rechtvaardigheid en solidariteit. Daarom werd ik in 2018 lid van BIJ1. De politiek heeft diversiteit en inclusiviteit nodig. Ik vind het belangrijk dat de stem van gemarginaliseerde groepen wordt gehoord. Er is een ander geluid nodig en dat vind ik bij BIJ1.”

Cheryl is geïnteresseerd in het welzijn van mensen en daar zet ze zich actief voor in. Zo is ze bijvoorbeeld werkzaam bij een maatschappelijke organisatie die individueel of collectief huurders/huiseigenaren wegwijs maakt, informeert, adviseert en ondersteunt op het gebied van wonen. Tijdens het ledencongres van februari 2020 realiseerde Cheryl zich dat ze niet alleen maatschappelijk maar ook politiek actiever wilde worden. In oktober 2020 werd ze tijdens de ALV gekozen tot bestuurslid.

Rebekka Timmer

Politiek – Campagne – AfdelingenIndische vrouw met bruin haar en een rode sjaal om haar nek

“Als overtuigd antikapitalist en antikolonialist kun je niet anders dan kiezen voor BIJ1. De onhoudbaarheid van de systemen zijn helder. Daarom is het onvermijdelijk en hoog tijd dat we met elkaar een alternatief organiseren op basis van rechtvaardigheid en solidariteit. “

In 2018 werd de toen 18-jarige Rebekka Timmer in Hilversum verkozen tot één van de jongste gemeenteraadsleden van Nederland voor de SP waarvoor zij sinds haar twaalfde actief was. In november 2018 verliet zij de raad om de overstap te maken naar BIJ1. Rebekka heeft vanaf haar eerste kennismaking met de partij de organisatie rondom de coördinatie van de lokale afdelingen op zich genomen en ondersteunt zij de jongerenorganisatie Radicaal. Tevens is zij actief voor Hilversum BIJ1.

Mannus Boote

Communicatie – Evenementen Witte man met een groene blouse kijkt lachend de camera in

Toen ik vroeger op een begeleide leefgroep moest wonen, werd ik gediagnosticeerd met een autoriteitsprobleem. Toen al zei ik dat niet ik het probleem was, maar autoriteit. Later heb ik er mijn werk van kunnen maken om (on)gelijkwaardigheid zichtbaar en (on)macht bespreekbaar te maken in de jeugdzorg. Die emancipatie-weg heeft vanzelfsprekend en gelukkig kruispunten gekregen met BIJ1.”

Mannus Boote is werkzaam als ervaringsdeskundige bij een jeugdzorginstelling en mede-ontwikkelaar van het ExpEx platform. Hij is direct bij de oprichting van de partij lid geworden en nadat hij insprak in de Amsterdamse Gemeenteraad miste hij BIJ1 in zijn eigen stad Utrecht en heeft hij het initiatief genomen om hier een lokale afdeling te laten groeien.

Ivanka Annot

Werkgeverschap – Veiligheid

Een witte vrouw met blond haar kijkt met een glimlach de camera in“Mijn achtergrond als kunstenaar heeft me de drijfveren gegeven om waar te maken wat er nog niet is,om radicale veranderingen te stimuleren en mensen aan te spreken op de rol die we allemaal hebben in het creëren van samenleving die rechtvaardig is voor iedereen. Als wit persoon ben ik me hierbij bewust van mijn positie en poog ik het voetwerk te doen om het podium vrij te maken voor stemmen die gehoord moeten worden.”

Ivanka Annot is BIJ1-lid van het eerste uur. Ooit in haar vroegere thuisbasis Groningen bekend het opzetten en runnen van een gratis restaurant en huiskamer, nu in Amsterdam coördineert ze particuliere opvang voor ongedocumenteerden. Naast haar vele activiteiten zet ze met veel plezier haar ervaringen en kennis in voor het landelijk bestuur van BIJ1.