Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Bestuur

Jursica Mills

VoorzitterZwarte vrouw met rode lippenstift, zwarte krullen en een blauwe blouse
Geschillen – Koninkrijkcommissie

“De basisbeginselen van gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid liggen mij nauw aan het hart. Ik vind het belangrijk dat iedereen gelijke kansen heeft in de breedste zin. Denk hierbij aan bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling, op gezondheid en welvaart.”

Jursica is de trotse mama van de eenjarige Juriën. In het dagelijks leven is zij kwaliteitsmederwerker op het Wetenschapsbureau van Franciscus Gasthuis & Vlieland ziekenhuis. Jursica heeft Gezondheidswetenschappen gestuurd en heeft ervaring in beleids- en projectmatig werken. Zij zet haar kennis en ervaring met veel plezier in voor het landelijk bestuur van BIJ1.

Leonieke Schouwenburg

Witte vrouw met rood haar, zwarte blazer en oranje shirtSecretaris
Partijbureau – Kiescommissie

“BIJ1 is de enige landelijke partij die zich inzet voor radicale gelijkwaardigheid en ik geloof dat dit de basis is van het samenleven in Nederland. Het is tijd dat we vanuit een andere visie gaan kijken naar de samenleving en de politiek, een meer inclusieve visie waarin gelijkwaardigheid centraal staat.”

Leonieke Schouwenburg is, naast secretaris voor het partijbestuur van BIJ1, ook actief voor de Rotterdamse afdeling als bestuurslid. In het dagelijks leven zet zij zich via stichting Inclusia in voor mens en samenleving. Ook heeft zij voor de SP vier jaar lang in de gebiedscommissie Feijenoord gezeten. Leonieke gelooft dat de kracht van BIJ1 in de steden en de wijken zit, die samen de landelijke partij sterk maken.

Cheryl Vliet

Foto van Cheryl Vliet, zwarte vrouw breed lachend met krullend haar. Penningmeester

“Ik geloof dat de wereld er heel anders uit zou zien als er daadwerkelijk sprake was van gelijkwaardigheid, economische rechtvaardigheid en solidariteit. Daarom werd ik in 2018 lid van BIJ1. De politiek heeft diversiteit en inclusiviteit nodig. Ik vind het belangrijk dat de stem van gemarginaliseerde groepen wordt gehoord. Er is een ander geluid nodig en dat vind ik bij BIJ1.”

Cheryl is geïnteresseerd in het welzijn van mensen en daar zet ze zich actief voor in. Zo is ze bijvoorbeeld werkzaam bij een maatschappelijke organisatie die individueel of collectief huurders/huiseigenaren wegwijs maakt, informeert, adviseert en ondersteunt op het gebied van wonen. Tijdens het ledencongres van februari 2020 realiseerde Cheryl zich dat ze niet alleen maatschappelijk maar ook politiek actiever wilde worden. In oktober 2020 werd ze tijdens de ALV gekozen tot bestuurslid.

Rebekka Timmer

Politiek – Campagne – AfdelingenIndische vrouw met bruin haar en een rode sjaal om haar nek

“Als overtuigd antikapitalist en antikolonialist kun je niet anders dan kiezen voor BIJ1. De onhoudbaarheid van de systemen zijn helder. Daarom is het onvermijdelijk en hoog tijd dat we met elkaar een alternatief organiseren op basis van rechtvaardigheid en solidariteit. “

In 2018 werd de toen 18-jarige Rebekka Timmer in Hilversum verkozen tot één van de jongste gemeenteraadsleden van Nederland voor de SP waarvoor zij sinds haar twaalfde actief was. In november 2018 verliet zij de raad om de overstap te maken naar BIJ1. Rebekka heeft vanaf haar eerste kennismaking met de partij de organisatie rondom de coördinatie van de lokale afdelingen op zich genomen en ondersteunt zij de jongerenorganisatie Radicaal. Tevens is zij actief voor Hilversum BIJ1.

Ruud Tevreden

Ruud is een ervaren Data-Scientist en docent aan een hogeschool. Hij is leergierig, ambitieus en analytisch. Hij helpt organisaties graag om meer data-gedreven te worden. Als één van de nationale campagneleiders voor BIJ1 wist hij zijn kennis van data-analyse succesvol in te zetten tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Dit zet hij graag voort als landelijk bestuurslid

Mieke Megawati Vlasblom

Een passie voor activisme, een oog voor detail en een enorme sociale drijfveer. Dat is Mieke Megawati Vlasblom. Opgegroeid in Jakarta en als jong meisje naar Nederland geëmigreerd. Het contrast tussen de twee bleek haar kracht en inspiratie. Ze gelooft dat deze combinatie een nieuw geluid gaat brengen in het bestuur van BIJ1.