Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

George Floyd: moordenaar schuldig bevonden


21-04-2021

Foto door Myrthe Minnaert.

Vandaag werd de moordenaar van George Floyd schuldig bevonden, aan onder andere doodslag. Na bijna een jaar sinds de moord op George Floyd, is het goed dat de eerste stappen richting gerechtigheid eindelijk gezet worden. Dit is een belangrijke uitspraak voor de familie en nabestaanden van George Floyd. Maar ook voor zwarte mensen en mensen van kleur in de VS, en over de hele wereld.

Institutioneel racisme is in alle lagen van onze samenleving terug te vinden. Bij de politie, de Belastingdienst, op onze scholen, op de werkvloer, op de arbeidsmarkt. Ga zo maar door.

Aan ons de taak om dit systeemrot aan te pakken. Dus racistische agenten moeten eruit. Niet alleen in Rotterdam, maar overal. Agenten met een niet-Westerse achtergrond moeten zich veilig kunnen voelen binnen de politie. Etnisch profileren moet per meteen stoppen én strafrechtelijk vervolgd worden. Mensen met ‘onbegrepen gedrag’ moeten de juiste hulp krijgen. Dus we investeren niet verder in de politie, maar investeren juist in goede collectieve voorzieningen. En alle slachtoffers van politiegeweld in Nederland verdienen gerechtigheid.

Mitch Henriquez verdient gerechtigheid.
Rishi Chandrikasing verdient gerechtigheid.
Ihsan Gürz verdient gerechtigheid.
Wensley Udenhout verdient gerechtigheid.
Egbert Uitenwerf verdient gerechtigheid.
Mitchel Winters verdient gerechtigheid.
Jerry Landveld verdient gerechtigheid.
Umuru Seray verdient gerechtigheid.
Rubert Lodovica verdient gerechtigheid.
Tony Holten verdient gerechtigheid.

#SayTheirNames #BlackLivesMatter