Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Gladys Wielingen trekt zich terug als lijsttrekker Almere BIJ1

Begin vorige week zijn er door de lijsttrekker van Almere BIJ1, Gladys Wielingen, uitspraken gedaan die binnen de partij zorgen en vragen hebben opgeroepen. De uitspraken hadden betrekking op het niet uitsluiten van samenwerking met extreemrechtse partijen. Het landelijk bestuur is naar aanleiding hiervan in gesprek gegaan met de lijsttrekker, omdat de uitspraken in strijd zijn met de principes van de partij.

Na uitvoerig overleg zijn zowel het bestuur, als de lijsttrekker zelf, tot de conclusie gekomen dat er onoverkomelijke verschillen van inzicht zijn. Gladys Wielingen heeft in dat kader besloten zich terug te trekken als lijsttrekker, en af te zien van een mogelijke zetel in de gemeenteraad van Almere. Dit betekent concreet dat wanneer Almere BIJ1 voldoende stemmen krijgt voor een zetel, deze niet door Gladys bekleed zal worden.

Almere BIJ1: “Ondanks deze tegenslag, gaan wij strijdbaar verder met onze missie voor een gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving. We geloven in het belang van het BIJ1-geluid in Almere, en kijken er naar uit een stem te zijn voor hen die niet worden gehoord.”