Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Podcast Wij Zijn BIJ1

In deze podcast geven wij een gezicht aan de mensen van BIJ1. We vertellen waarom we BIJ1 zijn, en waarom we strijden voor diversiteit en inclusiviteit. We vertellen waar we vandaan komen en waar we naartoe willen. Wie zijn de mensen die de beweging van radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid ondersteunen?

De podcast wordt gepresenteerd door Cheryl Vliet, radiomaker bij Double7FM. Cheryl wil graag de veelzijdigheid van BIJ1 laten zien door de mensen te interviewen die veel betekenen voor de partij, zonder dat ze in de media te zien zijn. “Binnen BIJ1 kom ik zo vaak in contact met leuke mensen – niet alleen de kandidaten maar ook de andere vrijwilligers – die BIJ1 zo bijzonder en veelzijdig maken. We strijden allemaal voor radicale gelijkwaardigheid, maar iedereen heeft een andere achtergrond, een ander levensverhaal.” Deze veelzijdigheid komt aan bod in de podcast, waar Cheryl mensen een op een interviewt en niet alleen vraagt naar hun politieke standpunten, maar vooral ook naar hun leven als persoon, en waarom ze zich BIJ1 voelen.

Over Cheryl Vliet

Cheryl is een zeer maatschappelijk betrokken radiomaker bij Double7fm die uitzendt via Salto, de publieke omroep van Amsterdam. Zij is schrijver, presentator, organisator en maatje. Sinds 2012 is Cheryl actief bezig met het thema eenzaamheid en organiseert zij bijeenkomsten om dit bespreekbaar te maken. Daarnaast organiseert zij met haar stichting Between the Lines jaarlijks evenementen waar vrouwen elkaar inspireren en versterken. Ook maakt zij zich sterk voor het behoud van het gedeeld Surinaams Nederlands cultureel erfgoed.

Foto van Cheryl Vliet, zwarte vrouw breed lachend met krullend haar.

#1: Quinsy Gario over zijn favoriete muziek, radio maken en waarom BIJ1 de Tweede Kamer in moet

In deze eerste aflevering van Wij Zijn BIJ1 spreekt presentator Cheryl Vliet met Quinsy Gario, nummer twee op de kandidatenlijst van BIJ1. Hij vertelt over zijn favoriete muziek, opgroeien op Curaçao, en zijn radio-ervaring bij Radio mArt en met zijn eigen programma ‘Roet in het Eten’. Ook vertelt Quinsy wat hij anders wil zien in de politiek, en waarom hij de Tweede Kamer in wil voor BIJ1.

Beluister de aflevering hieronder:

#2: Rebekka Timmer over opgroeien in het Gooi en antikapitalisme

In deze aflevering van Wij Zijn BIJ1 spreekt presentator Cheryl Vliet met Rebekka Timmer, nummer drie op de kandidatenlijst van BIJ1. Al vanaf zeer jonge leeftijd voelde zij de noodzaak om activistisch en politiek actief te zijn. Zij vertelt over haar liefde voor jazz, haar fascinatie voor taalkunde, en over haar ervaringen met de jeugdzorg.

Beluister de aflevering hieronder:

We plaatsen het transcript hier zo spoedig mogelijk.

#3: Jeanette Chedda over haar speech tijdens de Women’s March en waar het haar heeft gebracht

Jeanette werkt als redacteur en vertelt waarom zij altijd al in de media en communicatiesector heeft willen werken. Ze vertelt ook hoe ze op het punt is gekomen om een speech te geven tijdens de Women’s March, over het zijn van een vrouw van kleur met een beperking. Sindsdien is ze steeds activistischer geworden en heeft ze haar politieke vleugels gekregen. 

Beluister de aflevering hieronder:

We plaatsen het transcript hier zo spoedig mogelijk

#4: Daryll Landbrug over werken met jongeren, Black Lives Matter, en activistische hip-hop

Daryll Ricardo Landbrug is jongerenwerker en werkt met jongeren in de gebieden Zaandam-Zuidoost. Hij vertelt over zijn ervaringen met racisme, en waarom hij het belangrijk vindt hier mensen van bewust te maken. Ook vertelt hij over de periode dat hij corona heeft gehad, en we luisteren samen met Daryll naar hip-hop muziek met een activistische inslag.

Beluister de aflevering hieronder:

We plaatsen het transcript hier zo spoedig mogelijk.

#5: Michantely de Jong over etnisch profileren, abortusbuddy zijn en haar favoriete muziek

Michantely de Jong is peer choach bij Amnesty International en abortus buddy. Ze bekijkt alles met een holistische blik – en legt ons ook uit wat dat betekent. Ze vertelt wat voor haar het verschil is tussen poëzie en spoken word, en ze laat ons luisteren naar twee bijzondere muzieknummers.

Beluister de aflevering hieronder:

We plaatsen het transcript hier zo spoedig mogelijk.

#6: Yvette Luhrs over sekswerkers en stigma

Yvette Luhrs over sekswerkers en stigma

Beluister de aflevering hieronder:

We plaatsen het transcript hier zo spoedig mogelijk.