Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Statement Petra Kramer

Op social media gaat een screenshot rond van een tweet uit 2018 waarop ons kandidaat Tweede Kamerlid Petra Kramer zich fel uitlaat richting het kamerlid Van Haga van FvD. Ongepast fel. Niet voor niets is de tweet al lang verwijderd.

Alle context rondom deze sarcastische tweet blijft achterwege bij het online delen. De tweet was namelijk een reactie op het feit dat Van Haga pleitte dat geld vanuit het Westen het best gebruikt kon worden om geboortebeperking op te leggen aan mensen in Afrika. Van Haga stelt beleid voor gericht op het dwingen tot beperken van geboortes op een continent. Dit valt onder de VN-definitie van genocide.

Dat neemt niet weg dat sommige van onze leden, en anderen die met de oude tweet van Petra geconfronteerd worden, hiervan schrikken of een uitleg verwachten. We hopen die bij deze gegeven te hebben en daarmee tevens dit achter ons te laten.

Petra, onze nummer 10, heeft zich altijd ingezet voor rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid en zet zich vanuit haar ervaringskennis in voor de veiligheid en zelfbeschikking van LHBTIQ+ mensen. Mede ook door haar ervaringen en haar scherpe visie en dossierkennis op het gebied van LHBTIQ+ rechten, zijn we trots dat ze op onze kandidatenlijst staat.

Zowel BIJ1 als Petra Kramer blijven zich onverstoorbaar inzetten tegen het rechtse discours dat droomt over een boreale samenleving waarin mensen op basis van hun huidskleur, geaardheid, gender of beperking worden gereduceerd tot onderwerp van gesprek over uitroeiingstheorie├źn.

BI1 staat voor een samenleving die werkt voor iedereen op basis van gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid en solidariteit. Meer weten over BIJ1? Lees of luister hier naar onze verkiezings standpunten: BIJ1.org/programma.