Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Update over Almere BIJ1


25-03-2022

Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen communiceerden wij over de ontstane situatie rondom Gladys Wielingen, lijsttrekker van Almere BIJ1. Op basis van de destijds gevoerde gesprekken, zagen zowel Gladys als wij geen ruimte om de toekomst met elkaar in te gaan. Gladys trok zich terug en gaf aan een eventuele zetel in Almere niet in te zullen nemen. Vandaag komen we met een update over deze situatie.

Inmiddels zijn de gemeenteraadsverkiezingen achter de rug, en weten we dat Almere BIJ1 maar liefst twee zetels heeft bemachtigd. Gladys heeft in de dagen daarna aangegeven dat ze terug wil komen op het gezamenlijk genomen besluit. Naar aanleiding hiervan zijn we opnieuw het gesprek aangegaan met elkaar. Tijdens dit gesprek is besproken dat ze alsnog haar zetel wil behouden en dit het liefst namens BIJ1 zou willen doen. BIJ1 is namelijk “haar partij”.

Als gevolg van deze ontwikkeling kwamen wij als partijbestuur voor een keuze te staan: vasthouden aan het eerdere besluit, met als gevolg dat de ruim drieduizend BIJ1-stemmers in Almere hun vertegenwoordiging verliezen. Of gezamenlijk kijken naar een weg om hier als collectief beter uit te komen, op een manier die recht doet aan onze standpunten, en onze partij.

Uit de gesprekken van de afgelopen dagen is voor ons gebleken dat Gladys veel heeft gereflecteerd op haar handelen. Wij zien een oprechte bereidheid tot groei en verbetering. Op basis hiervan zal Gladys daarom onder begeleiding van de landelijke partij en een intensief coachingstraject de komende zes maanden de kans krijgen om namens BIJ1 aan de slag te gaan met het mandaat dat zij van kiezers in Almere heeft gekregen.