Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Afdeling in de spotlight: Hilversum BIJ1


De afdeling Hilversum is sinds juni van start en dat is niet geheel onopgemerkt gebleven. Onze leden vroegen aandacht voor verschillende onderwerpen en BIJ1 is niet meer uit Hilversum weg te denken. Wat hebben we gedaan de afgelopen maanden en wat is er nog te doen?

Avond over etnisch profileren

In juli hield onze regionale afdeling haar eerste bijeenkomst. Het was een thema-avond over etnisch profileren.Deze werd druk bezocht, zelfs door raadsleden en een wethouder. Hiermee wisten we het structurele probleem van etnisch profileren op de politieke agenda te zetten. Ook spraken we hierover in bij de gemeenteraad. Nu strijden we door om te zorgen dat de gemeenteraad ook daadwerkelijk aan de slag gaat met de aanpak van etnisch profileren.

Acties in de praktijk

Daarnaast spraken we ons uit in solidariteit met Hilversumse niqaabdraagsters en stelden we vragen over dakloosheid. Het grootste succes is misschien nog wel dat twee van onze Hilversumse leden namens Kick Out Zwarte Piet het voor elkaar kregen om samen met andere activisten en de gemeente de racistische karikatuur af te schaffen bij de Hilversumse intocht.

We gaan verder, doe mee!

Maar er is nog veel te doen in Hilversum. Tegen liberaal afbraakbeleid, voor een eerlijke en duurzame gemeente, en tegen het alledaags racisme waartegen dit college geen verantwoordelijkheid neemt. De komende maanden willen we kennis maken met allerlei organisaties, initiatieven en groepen die van betekenis zijn voor Hilversums. En we zijn bijvoorbeeld met partijen in gesprek over veiligheid voor vrouwen in het uitgaansleven. Kortom, wij gaan verder aan de slag!

Doe jij mee? Volg HilversumBIJ1 op Facebook, Twitter en Instagram . Ook zijn we bereikbaar via hilversum@bij1.org.


Gerelateerde artikelen

Lina Zedriga en Sylvana Simons

BIJ1 wil een Afrikaanse caucus: Sylvana Simons in gesprek met Lina Zedriga over de situatie in Oeganda

Sylvana Simons sprak met Lina Zedriga, medeoprichter en vice president National Unity Party uit Oeganda. Ze spraken over hoe BIJ1 en NUP elkaar kunnen steunen.

Lees meer
Een politieagent kijkt over het water. We zien zijn rug, hij draagt een donkerblauwe jas met gele strepen waar het logo van de politie op staat.

BIJ1 stelt Kamervragen over ernstige misstanden binnen de politie

BIJ1 heeft Kamervragen gesteld over de meerdere berichten in het nieuws waaruit blijkt dat er een onveilige sfeer bestaat binnen het Nederlandse politiekorps.

Lees meer
Persoon met een Palestijnse vlag voor een Israelische nederzetting.

STATEMENT ‘ISRAËL EN SHEIKH JARRAH’

De afgelopen weken werden getekend door een aanhoudende stroom van ‘escalaties’ als gevolg van de Israëlische bezetting van Palestina. Het gaat hier niet over een ‘ruzie’ want apartheid, kolonialisme en terreur zijn geen kenmerken van een ‘conflict’. Het zijn de kenmerken van onderdrukking. Human Rights Watch publiceerde vorige week een rapport met heldere conclusies: de […]

Lees meer