Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

ALV en bestuurswijziging


11-05-2020

Beste partijgenoten,

Het zijn en blijven voorlopig nog aparte tijden. Door de maatregelen om het coronavirus te bestrijden, moeten we op zoek naar andere manieren om met elkaar in contact te blijven. Fysieke ontmoetingen met een groot aantal mensen kunnen voorlopig niet doorgaan.

Dit geldt helaas ook voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV). Wij waren graag deze maand BIJ1 gekomen, maar helaas is dat nu niet mogelijk. Daarom houden we de ALV dit jaar pas eind oktober, desnoods digitaal. Alle leden hebben een mail ontvangen met daarin meer informatie over de komende ledenvergadering.

We hopen dat we elkaar na de zomer weer, hopelijk in een zo’n goed mogelijke gezondheid, kunnen treffen.

Met gelijkwaardige groeten, Partijbestuur BIJ1

Rebekka, Ivanka, Ryan, Leonieke, Lennon en Maurits

Bestuurswijziging

De bestuurstermijn van secretaris Leonieke Schouwenburg en partijvoorzitter Lennon Fokkens lopen bij deze ALV af. Lennon zal zich niet herkiesbaar stellen en heeft vanwege omstandigheden in de persoonlijke sfeer afstand genomen van zijn huidig voorzitterschap. De voorzitterstaken worden deze periode overgenomen door de andere bestuursleden.

We danken Lennon voor al zijn inzet voor de partij en we zijn blij dat hij ons tot de Algemene Ledenvergadering blijft versterken als algemeen bestuurslid.

Vanaf september 2018 heb ik me met volle overgave ingezet in het partijbestuur als voorzitter van BIJ1. We hebben de partij in korte tijd enorm zien groeien. Het is een hele rit geweest en ik heb genoten van het werken met de leden, de afdelingen en het bestuur zelf. Na deze intensieve periode heb ik besloten dat het verstandig was deze rol binnen het bestuur neer te leggen.

De komende periode zal ik actief blijven als algemeen bestuurslid en ik ga met veel energie de campagne in voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ik heb er vertrouwen in dat we met zijn allen deze stijgende lijn op ieder gebied doorzetten naar een positief resultaat voor BIJ1!

We zien elkaar snel!

Met strijdbare groet, Lennon Fokkens

Heb je de nieuwsbrief niet ontvangen? Check dan je spambox of mail naar partijbureau@bij1.org.


Gerelateerde artikelen

BIJ1 stelt Kamervragen over het verzwijgen van pushbacks door Frontex

Een rapport van het Europees Bureau voor Fraudebestrijding laat zien dat Frontex illegale pushbacks door de Griekse kustwacht heeft verzwegen. De Europese Unie draagt hiermee financieel bij aan de mensenrechtenschendende en levensgevaarlijke deportatie van migranten. BIJ1 stelt daarom de volgende vragen aan de minister van Buitenlandse Zaken: 1. Bent u op de hoogte van het […]

Lees meer

BIJ1 stelt Kamervragen over politie die onnodig data van burgers opslaat

De politie verzamelt onnodig data, waaronder bijvoorbeeld adresgegevens en nationaliteit, van zo’n 9 miljoen mensen in Nederland. Dit terwijl al sinds 2015 grote zorgen worden uitgesproken over deze gang van zaken, ondanks dat de politie zelf niet weet of het überhaupt wel nodig is, en ondanks dat de beveiliging van tientallen politiesystemen niet op orde […]

Lees meer

BIJ1 stelt Kamervragen over buitensporing politieoptreden bij demonstratie Extinction Rebellion

Op woensdag 29 juni organiseerde Extinction Rebellion een vreedzame demonstratie in de centrale hal van de Belastingdienst. Hierbij werden geen mensen verstoord in hun werkzaamheden, geen blokkades opgeworpen of anderzijds voor obstructie gezorgd. Toch heeft de politie de demonstratie binnen 40 minuten met geweld afgebroken, terwijl boerenprotesten vol vernieling en intimidatie op diezelfde dag vrij […]

Lees meer