Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

BIJ1 start verkiezingscampagne Tweede Kamer


BIJ1 doet mee aan de komende Tweede Kamerverkiezingen. Zondagmiddag 2 februari presenteert de partij haar plannen voor de campagne. Partijleider Sylvana Simons: “Niet voor niets is de titel van onze campagne kick-off op twee manieren te interpreteren. ‘Kom aan de macht met BIJ1’. We willen een plek in de Tweede Kamer, daar waar beslissingen worden genomen die ons leven dagelijks beïnvloeden. Tegelijkertijd zullen we de heersende macht altijd blijven uitdagen tot een rechtvaardige en rechtvaardige politiek.”

BIJ1 is sinds de oprichting in 2016 zowel landelijk als lokaal actief en heeft inmiddels afdelingen in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en in kleinere gemeenten waaronder Hilversum, Leiden en Leeuwarden.

Rebekka Timmer, partijbestuur:

Overal in het land sluiten steeds meer mensen zich aan bij onze beweging omdat zij de noodzaak voelen zich in te zetten voor radicale gelijkwaardigheid, economische rechtvaardigheid en solidariteit. Daarom gaan wij vol vertrouwen onze campagne tegemoet, samen met al onze leden.

De partij wordt in de Amsterdamse gemeenteraad vertegenwoordigd door partijleider Sylvana Simons. Afdelingen waar geen vertegenwoordiging in de gemeenteraad is mengen zich toch in het politieke debat en ondersteunen lokale initiatieven en acties. Zo spraken onder andere leden van Den Haag BIJ1 zich bij de gemeenteraad uit tegen zwarte piet, was de afdeling Rotterdam betrokken bij de organisatie van de klimaatmars en protesteerde Utrecht BIJ1 tegen deelname van het CDA aan de gaypride nadat deze homogenezing bleef steunen.

PROGRAMMA 02/02/2020

Tijdens de campagne kick-off zullen antropoloog Gloria Wekker en socioloog Willem Schinkel vanuit een wetenschappelijk perspectief verklaren waarom de politiek van BIJ1 juist nu zo nodig is. Wat mogen en moeten we van politici verwachten als het gaat om de grote vraagstukken van nu waaronder armoede, woningnood, klimaat en racisme?Tijdens de kick-off krijgt jong talent ook het podium: Marassa Saucy Soul treed op met haar poëtische hiphop en Jason Bughwandass, ook wel bekend als ‘jeugdzorg revolutionist’, deelt een spoken word. Het programma wordt afgesloten door comedian Soundos en daarna volgt de afterparty waar DJ Jean Paul Paula de dag feestelijk afsluit.

SUCCESSEN VIEREN

BIJ1 heeft in haar korte bestaan al veel successen geboekt, die tijdens de campagne kick-off gevierd zullen gaan worden. Zo komt er een speciaal steunpunt voor alleenstaande moeders in onze hoofdstad en worden dankzij BIJ1 daklozen die noodgedwongen op straat slapen niet meer beboet. Waar het college stopt met hun solidariteit voor ongedocumenteerde vluchtelingen, blijft BIJ1 pleiten voor meer opvangplekken. De Gemeente Amsterdam heeft op initiatief van BIJ1 de klimaatcrisis uitgeroepen én er moet bij elk nieuw beleid worden beschreven wat de invloed daarvan op het klimaat is. Ook is BIJ1 mede-indiener van het initiatiefvoorstel waarmee Amsterdam de eerste stad in Nederland zou worden die haar eigen rol in slavernij gaat onderzoeken.

Anja Meulenbelt, bestuurslid Amsterdam BIJ1:

Met onze behaalde resultaten laten we zien dat we in de Amsterdamse gemeenteraad met één zetel veel effect hebben. Die invloed willen we ook in het parlement. Meer representatie en een écht links geluid in de Tweede Kamer is hard nodig!

Dus kom aan de macht met BIJ1! Meld je aan via dit formulier:


Gerelateerde artikelen

Lina Zedriga en Sylvana Simons

BIJ1 wil een Afrikaanse caucus: Sylvana Simons in gesprek met Lina Zedriga over de situatie in Oeganda

Sylvana Simons sprak met Lina Zedriga, medeoprichter en vice president National Unity Party uit Oeganda. Ze spraken over hoe BIJ1 en NUP elkaar kunnen steunen.

Lees meer
Een politieagent kijkt over het water. We zien zijn rug, hij draagt een donkerblauwe jas met gele strepen waar het logo van de politie op staat.

BIJ1 stelt Kamervragen over ernstige misstanden binnen de politie

BIJ1 heeft Kamervragen gesteld over de meerdere berichten in het nieuws waaruit blijkt dat er een onveilige sfeer bestaat binnen het Nederlandse politiekorps.

Lees meer
Persoon met een Palestijnse vlag voor een Israelische nederzetting.

STATEMENT ‘ISRAËL EN SHEIKH JARRAH’

De afgelopen weken werden getekend door een aanhoudende stroom van ‘escalaties’ als gevolg van de Israëlische bezetting van Palestina. Het gaat hier niet over een ‘ruzie’ want apartheid, kolonialisme en terreur zijn geen kenmerken van een ‘conflict’. Het zijn de kenmerken van onderdrukking. Human Rights Watch publiceerde vorige week een rapport met heldere conclusies: de […]

Lees meer