Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.


Inhoudsopgave

DOE
MEE

Live: BIJ1 Verkiezingsfestival!


Iets meer dan een maand voor de verkiezingen komen we digitaal BIJ1. Dit event is dé kans om onze partij beter te leren kennen. Ongeacht of je je al uitspreekt voor BIJ1 of nog twijfelt om kleur te bekennen. Nodig dus al je vrienden, familie en kennissen uit om mee te kijken naar de livestream!

Er komt spoken word van Romana Vrede, Dean Bowen en Rachel Rumai. Muziek van Shauntell Baumgard en Graciously. Afgewisseld met video’s en dans.

Daarnaast gaat presentatrice Aldith Hunkar in gesprek met Sylvana, Quinsy, Rebekka, Jeanette en Daryll. Ze staan op de drempel van de Tweede Kamer, wat zijn hun plannen voor wanneer ze straks op hun zetel zitten?

Er zal een schrijftolk en een gebarentolk aanwezig zijn. Dit verkiezingsfestival is gratis toegankelijk, maar elke donatie is meer dan welkom!

Bekijk de livestream van het Verkiezingsfestival vanaf zaterdag 13 februari om 14:00 uur!


Gerelateerde artikelen

Zwart-wit foto van een vrouw in niqab. Op de achtergrond een hekje en een muur met tegeltjes erop.

Het niqabverbod = institutionalisering van moslimhaat

In augustus 2019 werd het ‘niqabverbod’, oftewel ‘wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding’ van kracht. Het doel van de wet is het bevorderen van de veiligheid en communicatie, wat volgens de regering niet te doen is met het dragen van kleding die een groot deel van het gezicht verhult. Hoewel het verbod op het eerste gezicht neutraal geformuleerd is, treft het in de praktijk alleen moslimvrouwen die een gezichtssluier dragen, concludeert Amnesty. Dit wordt ook benadrukt door de Raad van State, die stelt dat er vooral ‘bezwaren tegen het dragen van islamitische gezichtsbedekkende kleding’ aan het verbod ten grondslag liggen.

Lees meer
Een groep mensen loopt door een stad met protestborden waar de BIJ1 kleuren en logo op te zien zijn. Er staat op: "Voor radicale klimaatrechtvaardigheid. Voor intersectionele klimaatpolitiek. Rotterdam BIJ1." Op een ander bord: "Climate racism = The people who contribure the least to climate change are most affected by it. Rotterdam BIJ1"

De Decolonial Green Deal

Het klimaat verandert snel, met grote problemen als gevolg. We spreken van een klimaatcrisis. BIJ1 wil die problemen aanpakken op een manier die verder gaat dan alleen zorgen dat er minder schadelijke gassen vrijkomen. Wij vinden het belangrijk om mensen die harder geraakt worden door de klimaatcrisis, beter te beschermen. Dat doen we bijvoorbeeld door een plan te maken zodat iedereen veilig en betaalbaar kan blijven wonen, ook als het weer verandert. En door ons voor te bereiden op een wereld waarin meer mensen hun thuisland moeten verlaten door het klimaat. Dat noemen wij de Decolonial Green Deal.

Lees meer
Rebekka en Daryll Ricardo staan achter statafels en hebben microfoons in hun handen. Ze kijken Aldith Hunkar aan, die we van de achterkant zien. Op de achtergrond grote BIJ1 logo's op een banner en een scherm. Presentatrice Aldith Hunkar is een zwarte vrouw met lange locks, Daryll is een zwarte man met afrokapsel en Rebekka is een slanke witte vrouw met lang bruin haar.

Hoe een Nationaal Zorgfonds de zorg gaat verbeteren

De Nederlandse zorg is duur, heeft lange wachtlijsten en wordt overheerst door een wirwar van regels en papierwerk. BIJ1 vindt dat de zorg toegankelijker en meer persoonsgericht moet worden. De zorg in Nederland is op dit moment geprivatiseerd. BIJ1 wil daar een einde aan maken en een Nationaal Zorgfonds oprichten. In het eerste deel van […]

Lees meer