Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Ctr Alt Delete legt ’t uit


Agenten in Rotterdam gaan dure jassen en chique horloges afpakken als niet duidelijk is hoe die zijn betaald. Mag dit wel?

“De Telegraaf kopt ‘Politie pakt dure jas en horloge af’. Het voornemen van de Rotterdamse politie lijkt haaks te staan op het eigen nieuwe beleid voor proactieve controles. Daarin staat o.a. dat de politie geen gebruik meer mag maken van daderprofielen waarbij mensen gecontroleerd worden omdat ze eruit zien als ‘typische’ daders. De politie mag alleen mensen uitkiezen voor een controle als ze voldoen aan het signalement van een dader die strafbaar feit heeft gepleegd. Mensen kunnen niet gestopt worden omdat hun uiterlijk niet zou matchen met hun dure auto of het dragen van een ‘te chique’ jas.”

Controle Alt Delete is een initiatief van Blikopeners en IZI Solutions. Ze bereiken hun doelen door middel van het organiseren van bijeenkomsten, het produceren van kritische films en het geven van workshops. Ze begeleiden jongeren, onderwijzen ze over hun rechten op straat en leren ze methodes om het conflict met de politie op straat te minimaliseren.

Lees hun blog over de plannen van de Rotterdamse politie.


Gerelateerde artikelen

Lina Zedriga en Sylvana Simons

BIJ1 wil een Afrikaanse caucus: Sylvana Simons in gesprek met Lina Zedriga over de situatie in Oeganda

Sylvana Simons sprak met Lina Zedriga, medeoprichter en vice president National Unity Party uit Oeganda. Ze spraken over hoe BIJ1 en NUP elkaar kunnen steunen.

Lees meer
Een politieagent kijkt over het water. We zien zijn rug, hij draagt een donkerblauwe jas met gele strepen waar het logo van de politie op staat.

BIJ1 stelt Kamervragen over ernstige misstanden binnen de politie

BIJ1 heeft Kamervragen gesteld over de meerdere berichten in het nieuws waaruit blijkt dat er een onveilige sfeer bestaat binnen het Nederlandse politiekorps.

Lees meer
Persoon met een Palestijnse vlag voor een Israelische nederzetting.

STATEMENT ‘ISRAËL EN SHEIKH JARRAH’

De afgelopen weken werden getekend door een aanhoudende stroom van ‘escalaties’ als gevolg van de Israëlische bezetting van Palestina. Het gaat hier niet over een ‘ruzie’ want apartheid, kolonialisme en terreur zijn geen kenmerken van een ‘conflict’. Het zijn de kenmerken van onderdrukking. Human Rights Watch publiceerde vorige week een rapport met heldere conclusies: de […]

Lees meer