Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Help BIJ1 de Kamer in!


02-02-2020

We gaan ervoor. In 2020 gaat BIJ1 een campagne op touw zetten om bij de volgende landelijke verkiezingen de Tweede Kamer in te komen. Help jij onze campagne te kickstarten?

Het begin is er. Met onze zetel in de gemeenteraad van Amsterdam laat BIJ1 de stem van activisten horen in de lokale politiek. Met resultaat: dankzij de inzet van BIJ1 krijgen bijvoorbeeld daklozen geen boete voor op straat slapen, is in Amsterdam een klimaatcrisis uitgeroepen en komt er extra steun voor alleenstaande moeders. En ondertussen zijn veel BIJ1-afdelingen gestart in steden als Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Hilversum, Leiden en Leeuwarden.

Nu is het tijd om door te groeien: BIJ1 wil de Tweede Kamer in. Want Nederland kan op links wel wat versterking gebruiken. Hoewel rechtse en radicaal-rechtse partijen de wind in de zeilen lijken te hebben, bieden zij geen oplossingen. De grote problemen van onze tijd – economische ongelijkheid, klimaatverandering, racisme – vragen om een politiek van radicale gelijkwaardigheid.

Want Nederland kan op links wel wat versterking gebruiken

DOEL

In maart 2021 zijn de volgende verkiezingen, dus moeten we in 2020 campagne gaan voeren. Dat kost geld: voor affiches, brochures, advertenties, zaalhuur en andere kostenposten. Daarom willen we je vragen om een donatie voor de campagnekas, zodat we nog vóór het einde van de Kerstvakantie ons doelbedrag van € 5.000 kunnen halen, om zo in 2020 sterk uit de startblokken kunnen komen.

Wie krap bij kas zit hoeft zich geen zorgen te maken: elk lid is enorm welkom, ongeacht je financiële draagkracht. Maar de mensen die wat meer te besteden hebben, vragen we graag of ze een bedrag kunnen missen.


Gerelateerde artikelen

BIJ1 stelt Kamervragen over het verzwijgen van pushbacks door Frontex

Een rapport van het Europees Bureau voor Fraudebestrijding laat zien dat Frontex illegale pushbacks door de Griekse kustwacht heeft verzwegen. De Europese Unie draagt hiermee financieel bij aan de mensenrechtenschendende en levensgevaarlijke deportatie van migranten. BIJ1 stelt daarom de volgende vragen aan de minister van Buitenlandse Zaken: 1. Bent u op de hoogte van het […]

Lees meer

BIJ1 stelt Kamervragen over politie die onnodig data van burgers opslaat

De politie verzamelt onnodig data, waaronder bijvoorbeeld adresgegevens en nationaliteit, van zo’n 9 miljoen mensen in Nederland. Dit terwijl al sinds 2015 grote zorgen worden uitgesproken over deze gang van zaken, ondanks dat de politie zelf niet weet of het überhaupt wel nodig is, en ondanks dat de beveiliging van tientallen politiesystemen niet op orde […]

Lees meer

BIJ1 stelt Kamervragen over buitensporing politieoptreden bij demonstratie Extinction Rebellion

Op woensdag 29 juni organiseerde Extinction Rebellion een vreedzame demonstratie in de centrale hal van de Belastingdienst. Hierbij werden geen mensen verstoord in hun werkzaamheden, geen blokkades opgeworpen of anderzijds voor obstructie gezorgd. Toch heeft de politie de demonstratie binnen 40 minuten met geweld afgebroken, terwijl boerenprotesten vol vernieling en intimidatie op diezelfde dag vrij […]

Lees meer