Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Help BIJ1 de Kamer in!


We gaan ervoor. In 2020 gaat BIJ1 een campagne op touw zetten om bij de volgende landelijke verkiezingen de Tweede Kamer in te komen. Help jij onze campagne te kickstarten?

Het begin is er. Met onze zetel in de gemeenteraad van Amsterdam laat BIJ1 de stem van activisten horen in de lokale politiek. Met resultaat: dankzij de inzet van BIJ1 krijgen bijvoorbeeld daklozen geen boete voor op straat slapen, is in Amsterdam een klimaatcrisis uitgeroepen en komt er extra steun voor alleenstaande moeders. En ondertussen zijn veel BIJ1-afdelingen gestart in steden als Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Hilversum, Leiden en Leeuwarden.

Nu is het tijd om door te groeien: BIJ1 wil de Tweede Kamer in. Want Nederland kan op links wel wat versterking gebruiken. Hoewel rechtse en radicaal-rechtse partijen de wind in de zeilen lijken te hebben, bieden zij geen oplossingen. De grote problemen van onze tijd – economische ongelijkheid, klimaatverandering, racisme – vragen om een politiek van radicale gelijkwaardigheid.

Want Nederland kan op links wel wat versterking gebruiken

DOEL

In maart 2021 zijn de volgende verkiezingen, dus moeten we in 2020 campagne gaan voeren. Dat kost geld: voor affiches, brochures, advertenties, zaalhuur en andere kostenposten. Daarom willen we je vragen om een donatie voor de campagnekas, zodat we nog vóór het einde van de Kerstvakantie ons doelbedrag van € 5.000 kunnen halen, om zo in 2020 sterk uit de startblokken kunnen komen.

Wie krap bij kas zit hoeft zich geen zorgen te maken: elk lid is enorm welkom, ongeacht je financiële draagkracht. Maar de mensen die wat meer te besteden hebben, vragen we graag of ze een bedrag kunnen missen.


Gerelateerde artikelen

Lina Zedriga en Sylvana Simons

BIJ1 wil een Afrikaanse caucus: Sylvana Simons in gesprek met Lina Zedriga over de situatie in Oeganda

Sylvana Simons sprak met Lina Zedriga, medeoprichter en vice president National Unity Party uit Oeganda. Ze spraken over hoe BIJ1 en NUP elkaar kunnen steunen.

Lees meer
Een politieagent kijkt over het water. We zien zijn rug, hij draagt een donkerblauwe jas met gele strepen waar het logo van de politie op staat.

BIJ1 stelt Kamervragen over ernstige misstanden binnen de politie

BIJ1 heeft Kamervragen gesteld over de meerdere berichten in het nieuws waaruit blijkt dat er een onveilige sfeer bestaat binnen het Nederlandse politiekorps.

Lees meer
Persoon met een Palestijnse vlag voor een Israelische nederzetting.

STATEMENT ‘ISRAËL EN SHEIKH JARRAH’

De afgelopen weken werden getekend door een aanhoudende stroom van ‘escalaties’ als gevolg van de Israëlische bezetting van Palestina. Het gaat hier niet over een ‘ruzie’ want apartheid, kolonialisme en terreur zijn geen kenmerken van een ‘conflict’. Het zijn de kenmerken van onderdrukking. Human Rights Watch publiceerde vorige week een rapport met heldere conclusies: de […]

Lees meer