Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Informatie ALV 31 oktober


02-10-2020

Wat gaan we 31 oktober doen

Op 31 oktober gaan we met elkaar de kieslijst en het programma vaststellen. Twee onderdelen die de officiële start van onze campagne in zullen leiden.

De vergadering zal online plaatsvinden om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk leden aan kunnen sluiten. We zijn nu druk bezig met het testen van systemen en jullie krijgen voor de vergadering een uitleg hoe we gaan vergaderen. We hebben gezien dat er veel interesse is in onze ledenvergaderingen waar we erg blij mee zijn maar wat ervoor gaat zorgen dat we straks met mogelijk 200 personen in een online omgeving samen komen. Dit gaat het lastiger maken om met elkaar in dialoog te gaan en inhoudelijke discussies te kunnen voeren. Dit vraagt wel extra discipline van ons allemaal. Het is dan ook belangrijk om alles van te voren goed door te lezen en na te denken over wat je echt wil vragen en of dit mogelijk in een mail kan.

Concept Kieslijst

Jullie hebben de concept kieslijst van ons ontvangen en wij en de kandidaten op de lijst zijn geraakt door al jullie hartverwarmende reacties. De concept lijst is heel erg BIJ1 en staat bol van ervaringen, kennis en kracht.

Tijdens de ALV zullen de kandidaten zich via filmpjes kort aan jullie voorstellen. Er zijn geen geldige wijzigingsverzoeken ingediend voor de conceptlijst dus we hoeven tijdens de vergadering niet te stemmen over wijzigingsverzoeken, maar we zullen de lijst in blokken van drie in stemming brengen.

Concept Programma

Het tweede agendapunt van de vergadering is het concept-programma. Tachtig pagina’s vol voorstellen tot systeemverandering die dit land op weg naar radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid kunnen zetten.

We hebben gezien dat jullie het programma goed gelezen hebben en zijn overweldigd door de input die we van jullie hebben mogen ontvangen. Er zijn bijna 200 wijzigingsvoorstellen ingediend. Er staan mooie krachtige wijzigingen in, maar ook een aantal dingen waarvan we zien dat er behoefte is om thema’s nog eens goed met elkaar te bespreken.

De programmacommissie is nu bezig om alle verzoeken te inventariseren per hoofdstuk en ze van advies te voorzien. Alle wijzigingsvoorstellen en de adviezen hierover ontvangen jullie twee weken voor de vergadering.

Rond 17 oktober krijgen jullie van ons de lijst met wijzigingsvoorstellen en de adviezen van de programmacommissie, zodat jullie alles door kunnen lezen voor de vergadering.

Samenvattend wat er nu gaat gebeuren

Omdat het best veel is met al die ledenvergaderingen in de komende maanden nog even op een rij wat belangrijk is voor deze vergadering:

  • Beantwoord deze mail met een bevestiging als je bij de ALV aanwezig wilt zijn. Alleen dan krijg je toegang tot de vergadering en het stemmen per mail, dus aanmelden is erg belangrijk.
  • Stemmen over de kieslijst en het programma mag als je langer dan drie maanden lid bent van BIJ1 op het moment van de vergadering.
  • De programmacommissie kan contact met je opnemen als er veel wijzigingsverzoeken binnen zijn gekomen over hetzelfde hoofdstuk en een voorbespreking wenselijk is.
  • Hou je mail goed in de gaten: op 17 oktober ontvangen jullie de agenda en de overzichten met wijzigingsverzoeken.

Gerelateerde artikelen

BIJ1 stelt Kamervragen over forse stijging afgewezen visumaanvragen Surinamers

BIJ1 heeft verschillende signalen ontvangen waaruit blijkt dat sinds visumaanvragen vanuit Suriname niet meer in Paramaribo, maar Den Haag worden behandeld, het aantal afwijzingen is verdriedubbeld naar 18%. Ook worden de verzoeken verwerkt door een privaat bedrijf, waardoor de kosten hoog oplopen. BIJ1 stelt daarom de volgende vragen aan de minister van Buitenlandse Zaken: 1. […]

Lees meer
Sylvana Simons in de Regentenkamer

Sylvana Simons in Parlementaire Enquêtecommissie

Vanaf februari neemt Sylvana Simons deel aan de Parlementaire Enquêtecommissie Fraudebeleid en Dienstverlening (PEFD). Dit zal vooral inhouden dat Sylvana minder te zien zal zijn in de plenaire zaal of bij andere commissiedebatten, maar ook dat Sylvana aan de slag gaat met een belangrijke en impactvolle opdracht in de Tweede Kamer. In dit bericht lees […]

Lees meer

BIJ1 blij met verbod op etnisch profileren door Marechaussee

Gisteren heeft het gerechtshof in Nederland bepaald dat de Koninklijke Marechaussee niet meer aan etnisch profileren mag doen. BIJ1 vindt dat goed nieuws. Wat betekent het, en waarom is het zo belangrijk? Stel je voor: je komt aan op het vliegveld na een reis naar het buitenland. Je hebt je nette kleren aan, want je […]

Lees meer