Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Informatie ALV 31 oktober


Wat gaan we 31 oktober doen

Op 31 oktober gaan we met elkaar de kieslijst en het programma vaststellen. Twee onderdelen die de officiële start van onze campagne in zullen leiden.

De vergadering zal online plaatsvinden om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk leden aan kunnen sluiten. We zijn nu druk bezig met het testen van systemen en jullie krijgen voor de vergadering een uitleg hoe we gaan vergaderen. We hebben gezien dat er veel interesse is in onze ledenvergaderingen waar we erg blij mee zijn maar wat ervoor gaat zorgen dat we straks met mogelijk 200 personen in een online omgeving samen komen. Dit gaat het lastiger maken om met elkaar in dialoog te gaan en inhoudelijke discussies te kunnen voeren. Dit vraagt wel extra discipline van ons allemaal. Het is dan ook belangrijk om alles van te voren goed door te lezen en na te denken over wat je echt wil vragen en of dit mogelijk in een mail kan.

Concept Kieslijst

Jullie hebben de concept kieslijst van ons ontvangen en wij en de kandidaten op de lijst zijn geraakt door al jullie hartverwarmende reacties. De concept lijst is heel erg BIJ1 en staat bol van ervaringen, kennis en kracht.

Tijdens de ALV zullen de kandidaten zich via filmpjes kort aan jullie voorstellen. Er zijn geen geldige wijzigingsverzoeken ingediend voor de conceptlijst dus we hoeven tijdens de vergadering niet te stemmen over wijzigingsverzoeken, maar we zullen de lijst in blokken van drie in stemming brengen.

Concept Programma

Het tweede agendapunt van de vergadering is het concept-programma. Tachtig pagina’s vol voorstellen tot systeemverandering die dit land op weg naar radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid kunnen zetten.

We hebben gezien dat jullie het programma goed gelezen hebben en zijn overweldigd door de input die we van jullie hebben mogen ontvangen. Er zijn bijna 200 wijzigingsvoorstellen ingediend. Er staan mooie krachtige wijzigingen in, maar ook een aantal dingen waarvan we zien dat er behoefte is om thema’s nog eens goed met elkaar te bespreken.

De programmacommissie is nu bezig om alle verzoeken te inventariseren per hoofdstuk en ze van advies te voorzien. Alle wijzigingsvoorstellen en de adviezen hierover ontvangen jullie twee weken voor de vergadering.

Rond 17 oktober krijgen jullie van ons de lijst met wijzigingsvoorstellen en de adviezen van de programmacommissie, zodat jullie alles door kunnen lezen voor de vergadering.

Samenvattend wat er nu gaat gebeuren

Omdat het best veel is met al die ledenvergaderingen in de komende maanden nog even op een rij wat belangrijk is voor deze vergadering:

  • Beantwoord deze mail met een bevestiging als je bij de ALV aanwezig wilt zijn. Alleen dan krijg je toegang tot de vergadering en het stemmen per mail, dus aanmelden is erg belangrijk.
  • Stemmen over de kieslijst en het programma mag als je langer dan drie maanden lid bent van BIJ1 op het moment van de vergadering.
  • De programmacommissie kan contact met je opnemen als er veel wijzigingsverzoeken binnen zijn gekomen over hetzelfde hoofdstuk en een voorbespreking wenselijk is.
  • Hou je mail goed in de gaten: op 17 oktober ontvangen jullie de agenda en de overzichten met wijzigingsverzoeken.

Gerelateerde artikelen

Lina Zedriga en Sylvana Simons

BIJ1 wil een Afrikaanse caucus: Sylvana Simons in gesprek met Lina Zedriga over de situatie in Oeganda

Sylvana Simons sprak met Lina Zedriga, medeoprichter en vice president National Unity Party uit Oeganda. Ze spraken over hoe BIJ1 en NUP elkaar kunnen steunen.

Lees meer
Een politieagent kijkt over het water. We zien zijn rug, hij draagt een donkerblauwe jas met gele strepen waar het logo van de politie op staat.

BIJ1 stelt Kamervragen over ernstige misstanden binnen de politie

BIJ1 heeft Kamervragen gesteld over de meerdere berichten in het nieuws waaruit blijkt dat er een onveilige sfeer bestaat binnen het Nederlandse politiekorps.

Lees meer
Persoon met een Palestijnse vlag voor een Israelische nederzetting.

STATEMENT ‘ISRAËL EN SHEIKH JARRAH’

De afgelopen weken werden getekend door een aanhoudende stroom van ‘escalaties’ als gevolg van de Israëlische bezetting van Palestina. Het gaat hier niet over een ‘ruzie’ want apartheid, kolonialisme en terreur zijn geen kenmerken van een ‘conflict’. Het zijn de kenmerken van onderdrukking. Human Rights Watch publiceerde vorige week een rapport met heldere conclusies: de […]

Lees meer