Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Nieuwe bestuurskandidaten 2020


Met veel enthousiasme stellen we hierbij de nieuwe bestuurskandidaten aan jullie voor!

Jursica Mills

Graag wil ik mij via deze weg even kort voorstellen. Ik ben Jursica Mills-van Putten, ik ben 29 jaar oud en woon in Spijkenisse. Met 8 jaar ben ik samen met mijn moeder en 4 jaar jongere zusje geëmigreerd vanuit Sint-Maarten naar Nederland. Ik ben geboren op Curaçao. Ik heb tot 2017 altijd in Rotterdam gewoond en ben daarna samen met mijn man naar Spijkenisse verhuisd. We hebben 1 zoon van 11 maanden oud. Mijn hobby’s zijn reizen en motorrijden. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om te koken en te bakken.

Momenteel werk ik 3 dagen in de week als Kwaliteitsmedewerker op het Wetenschapsbureau van het Franciscus Ziekenhuis in Rotterdam. Ik heb gezondheidswetenschappen gestudeerd en heb onlangs mijn Master in Gezondheidseconomie afgerond.

Waarom BIJ1? De basisbeginselen van gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid liggen mij nauw aan het hart. Ik vind het belangrijk dat iedereen gelijke kansen heeft in de breedste zin. Denk hierbij aan bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling, op gezondheid en welvaart. En daarnaast is het mijns inziens belangrijk dat de sterkere voor de zwakkere zorgen.

Ik heb daarom erg veel zin om aan de slag te gaan in het bestuur van BIJ1. Dit is voor mij namelijk de manier om mij in te zetten voor zaken die mij nauw aan het hart liggen. Ik kijk er ook erg naar uit om kennis met jullie te maken.

Cheryl Vliet

Democratie biedt ons rechten om te kunnen strijden voor een eerlijke verdeling van kansen en welvaart. Vrijheid betekent voor mij gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid. Ik ben sinds 2001 maatschappelijk actief als radiomaker via de publieke omroep van Amsterdam. Ik ben presentator, performer en organisator van diverse activiteiten. Sinds 2012 ben ik actief bezig met het thema eenzaamheid en zet ik mij in om dit bespreekbaar te maken. De (korte) verhalen, hoorspelen en theaterstukken die ik schrijf gaan over maatschappelijke kwesties. Met mijn stichting organiseer ik ook jaarlijks evenementen waar vrouwen elkaar inspireren en versterken. Ik maak mij sterk voor het behoud van het gedeeld Surinaams Nederlands cultureel erfgoed. Ik woon en werk in Amsterdam.

Waarom BIJ1? De politiek heeft diversiteit en inclusiviteit nodig. Ik vind het belangrijk dat de stem van gemarginaliseerde groepen wordt gehoord. Er is een ander geluid nodig en dat vind ik bij BIJ1. Ik ben ervan overtuigd dat BIJ1 het verschil kan maken in de Tweede Kamer. Ik zet mijn kennis en ervaring graag in als bestuurslid van BIJ1.

Alejandra Slutzky

“Een utopie laat ons lopen en al lopend maken we samen de weg”

Mijn ouders waren verzetsmensen in Argentinië. Ze lieten me deels in Cuba jaren 60 opgroeien. Ze leerden me dat we gelijkwaardig zijn met elk ander leven. Dat de wereld is als een breiwerk; elke steek is belangrijk en doet er toe wil je het breiwerk goed en heel houden. Ze werden slachtoffer van de dictatuur.

Ik nam hun strijd over voor een wereld waar het leven gevierd wordt, waar geen leven bezit is, waar niemand illegaal of onwenselijk is. Het is tijd om solidariteit weer de grondwaarde in onze samenleving te laten zijn. Om, zichtbaar en gelijkwaardig, de uitgeslotenen van dit kapitalistische systeem aan het woord te laten. Het is tijd om koloniale privileges af te breken, om racisme en discriminatie radicaal uit te bannen.

De weg van BIJ1, radicaal links én inclusief, is de weg naar die wereld. De weg naar die utopie waar mijn ouders, ik, en zovelen anderen, van dromen. Samen durven lopen, terwijl je verschillen erkent en viert, is een hele uitdaging. BIJ1 durft het, heel graag ondersteun ik die weg.

Sly Ndlovu

My name is Sly Ndlovu and l am from Zimbabwe and have been living in the Netherlands for 9 years. I am excited to join BIJ1 because of the core values of the party and it is the only party that l believe represents the Netherlands society. l also believe in doing something that aligns with the vision of the world that l want for the future of my children and that is BIJ1.

Leonieke Schouwenburg

Hoi, ik ben Leonieke Schouwenburg, sinds 2 jaar de secretaris in het bestuur. In samenwerking met de penningmeester zijn we druk bezig geweest om de administratie en het partijbureau op te bouwen en op orde te krijgen. Graag wil ik deze taak de komende 2 jaar voortzetten. In het dagelijks leven werk ik voor Inclusia, een stichting die zich inzet voor de inclusieve samenleving waar ik vooral bezig ben met projectontwikkeling en coördinatie.


Gerelateerde artikelen

Lina Zedriga en Sylvana Simons

BIJ1 wil een Afrikaanse caucus: Sylvana Simons in gesprek met Lina Zedriga over de situatie in Oeganda

Sylvana Simons sprak met Lina Zedriga, medeoprichter en vice president National Unity Party uit Oeganda. Ze spraken over hoe BIJ1 en NUP elkaar kunnen steunen.

Lees meer
Een politieagent kijkt over het water. We zien zijn rug, hij draagt een donkerblauwe jas met gele strepen waar het logo van de politie op staat.

BIJ1 stelt Kamervragen over ernstige misstanden binnen de politie

BIJ1 heeft Kamervragen gesteld over de meerdere berichten in het nieuws waaruit blijkt dat er een onveilige sfeer bestaat binnen het Nederlandse politiekorps.

Lees meer
Persoon met een Palestijnse vlag voor een Israelische nederzetting.

STATEMENT ‘ISRAËL EN SHEIKH JARRAH’

De afgelopen weken werden getekend door een aanhoudende stroom van ‘escalaties’ als gevolg van de Israëlische bezetting van Palestina. Het gaat hier niet over een ‘ruzie’ want apartheid, kolonialisme en terreur zijn geen kenmerken van een ‘conflict’. Het zijn de kenmerken van onderdrukking. Human Rights Watch publiceerde vorige week een rapport met heldere conclusies: de […]

Lees meer