Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Onze nieuwe politiek vraagt om nieuwe politici


18-03-2020

In 2017 gingen we op 15 maart naar de stembus voor de landelijke verkiezingen. Over iets meer dan een jaar doen we dit weer en dan staat BIJ1 op jouw kieslijst. Daarom zijn wij op zoek naar mensen die kandidaat Tweede Kamerlid willen zijn. Mensen die representatief zijn voor onze samenleving en onze politiek.

Onze Tweede Kamer is op dit moment alles behalve een afspiegeling van onze samenleving en dat is ook terug te zien in het beleid. Er is onvoldoende aandacht voor institutioneel racisme, klimaatrechtvaardigheid, of voor het terugdringen van het patriarchaat om ruimte te maken voor echte gelijkwaardigheid en het doorbreken van gendernormen.

Wij gaan daar verandering in brengen. Wij gaan heersende normen ter discussie stellen en patronen doorbreken. Wij gaan onze plek aan tafel opeisen om te komen tot een radicaal gelijkwaardige en economisch rechtvaardige politiek. Een politiek van solidariteit.

Heb jij een inclusieve visie op de Nederlandse samenleving en politieke ambities? Geef de Tweede Kamer kleur en vertegenwoordig BIJ1. Laat je kiezen!

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat het hele volk vertegenwoordigd wordt binnen de volksvertegenwoordiging. Momenteel wordt echter vooral de stem gehoord van mensen die onder anderen wit, man, cisgender, middelbaar en hoogopgeleid zijn. Dat is de politiek die al jaren faalt. De politiek waar we juist vanaf willen.

Daarom streven wij naar een kieslijst die divers en inclusief is. Een lijst waar mensen op staan waar de samenleving zichzelf in kan herkennen. Een lijst die rekening houdt met de diverse achtergronden en (gemarginaliseerde) posities. Wij streven naar representatie en spreken een nadrukkelijke voorkeur uit, want het belang daarvan is bewezen.

Is het geluid van BIJ1 ook jouw geluid? En wil je dat laten horen in de Tweede Kamer? Laat dan van je horen. Durf je uit te spreken voor BIJ1!

Solliciteer!

Zie jij jezelf het geluid van BIJ1 vertegenwoordigen in de Tweede Kamer en wil je een actieve rol vervullen binnen de campagne? Onderschrijf je onze standpunten en durf je het debat in de kamer aan om deze vertaald te krijgen in beleid? Kom dan BIJ1 en solliciteer! Dat mag helemaal op je eigen manier: door middel van een filmpje, een brief, een blog of in een andere vorm.

Heb je interesse, maar heb je nog vragen over de vacature, wat het precies inhoudt om kandidaat te zijn, of twijfel je of jij de juiste persoon bent? Dan staat onze mailbox ook voor je open: kiescommissie@BIJ1.org Wij verheugen ons enorm op het leren kennen van de kandidaten en zien de sollicitaties tegemoet. Schroom niet en kom BIJ1!

Deel!

Heb je zelf geen ambities om op de lijst te komen? Deel de vacature dan in je netwerk: door de vacature door te sturen, op social media of natuurlijk gewoon mond-tot-mond. Zo kunnen wij straks een mooie selectie uit zoveel mogelijk kandidaten maken.

Vertel je familie, vrienden en kennissen over de campagne die BIJ1 heeft afgetrapt. BIJ1 groeit en dat is belangrijk, want met veel mensen veroveren we samen onze plek in de Tweede Kamer!


Gerelateerde artikelen

BIJ1 stelt Kamervragen over disfunctioneel tapsysteem van de politie met link aan mensenrechtenschendingen

De Nederlandse overheid spendeerde miljoenen aan een tapsysteem van een IsraĆ«lisch bedrijf dat gelinkt wordt aan mensenrechtenschendingen. Daarnaast werkt het systeem tot de dag van vandaag niet, en loog het ministerie over het feit dat dergelijke systemen niet in Nederland zouden kunnen worden ontwikkeld. BIJ1 stelt daarom de volgende vragen aan de minister van Justitie […]

Lees meer

BIJ1 stelt Kamervragen over de langdurige spionage van een journalist door de AIVD

Journalist Stella Braam is decennialang gevolgd door de AIVD. Het zoveelste voorbeeld van het onrechtmatig verzamelen van gegevens door inlichtingendiensten. BIJ1 wil een breder onderzoek naar de gegevensverzameling van onder andere journalisten, activisten en politici en stelt daarom de volgende vragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 1. Bent u op de hoogte […]

Lees meer

BIJ1 stelt Kamervragen over gebrekkig onderwijs in de jeugdzorg

Jongeren die te maken krijgen met de jeugdzorg hebben recht op goed onderwijs. Toch zijn er veel onnodige regels die degelijk onderwijs voor deze jongeren in de weg zit. In een artikel op de website van Expex door ervaringsdeskundigen Nienke van der Pal en Jason Bhugwandass wordt hierop ingegaan en worden verbeteringen voorgedragen. Aan de […]

Lees meer