Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Racistisch plan gemeente Leeuwarden onnaceptabel


“Nederlandse gemeente wil Nederlanders weren door ze terug te sturen naar Nederland”. Dat had de kop moeten zijn van het artikel in de Leeuwarder Courant over het plan van de gemeente Leeuwarden om Antillianen de stad uit te werken.

Als ‘veiligheidsmaatregel’ wil Leeuwarden Antillianen ontmoedigen naar de stad te komen, ook wil ze jaarlijks 10.000 euro uittrekken om Antilliaanse Nederlanders “te ondersteunen met de remigratie naar Caribisch Nederland.” BIJ1 vindt deze racistische maatregelen niet alleen onacceptabel maar ook onlogisch.

Partijleider Sylvana Simons: “Als je als gemeente vindt dat een groep Nederlanders te maken heeft met sociale problemen stuur je die mensen niet weg maar ga je aan de slag om die problemen aan te pakken. Tienerzwangerschappen, uitkeringsafhankelijkheid en vroegtijdig schoolverlaten los je niet op door mensen een enkeltje naar de Antillen te geven. Leeuwarden zou haar verantwoordelijkheid moeten nemen en moeten investeren in jongerenwerk, goed onderwijs en gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor al haar inwoners.”

https://www.lc.nl/friesland/Leeuwarden-wil-komst-van-meer-Antillianen-voorkomen-23971596.html


Gerelateerde artikelen

Lina Zedriga en Sylvana Simons

BIJ1 wil een Afrikaanse caucus: Sylvana Simons in gesprek met Lina Zedriga over de situatie in Oeganda

Sylvana Simons sprak met Lina Zedriga, medeoprichter en vice president National Unity Party uit Oeganda. Ze spraken over hoe BIJ1 en NUP elkaar kunnen steunen.

Lees meer
Een politieagent kijkt over het water. We zien zijn rug, hij draagt een donkerblauwe jas met gele strepen waar het logo van de politie op staat.

BIJ1 stelt Kamervragen over ernstige misstanden binnen de politie

BIJ1 heeft Kamervragen gesteld over de meerdere berichten in het nieuws waaruit blijkt dat er een onveilige sfeer bestaat binnen het Nederlandse politiekorps.

Lees meer
Persoon met een Palestijnse vlag voor een Israelische nederzetting.

STATEMENT ‘ISRAËL EN SHEIKH JARRAH’

De afgelopen weken werden getekend door een aanhoudende stroom van ‘escalaties’ als gevolg van de Israëlische bezetting van Palestina. Het gaat hier niet over een ‘ruzie’ want apartheid, kolonialisme en terreur zijn geen kenmerken van een ‘conflict’. Het zijn de kenmerken van onderdrukking. Human Rights Watch publiceerde vorige week een rapport met heldere conclusies: de […]

Lees meer