Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

SAVE THE DATE: BIJ1 CONGRES 2023


07-09-2023

Dit jaar zullen we onze Algemene Ledenvergadering heel anders aanpakken dan normaal: namelijk met een tweedaags ledencongres op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober!

Voor het eerst in de geschiedenis van BIJ1 organiseren we een congres voor al onze leden en relaties. Het zal een weekend worden gevuld met inspirerende sprekers, toffe activiteiten en workshops, en een educatieve netwerkmarkt vanuit ons gevarieerde links activistisch netwerk. Maar ook belangrijke updates, debatten en keuzes voor de toekomst van BIJ1 zullen aan bod komen. Ook als je niet lid bent van BIJ1, maar ons een warm hart toedraagt, ben je van harte welkom!

Aanmelden voor het congres kan hier.

De precieze agenda van het congres volgt nog, maar hieronder kun je alvast bekijken hoe het weekend er in grote lijnen uit zal zien. Zien we je daar?

WANNEER?

Zaterdag 30 september van 12:00 tot 22:00 uur CET

Zondag 1 oktober van 14.00 tot 19.00 uur CET

LOCATIE

Den Haag

PROGRAMMA

ZATERDAG 30 SEPTEMBER

12:00 uur CETInloopVerwelkoming op de netwerkmarkt: ‘Door BIJ1 te komen, zijn we van alle markten thuis’.
13:00 uur CETOnline inloop
13:30 uur CETStart ALVDe ALV heeft 4 pauzes van 10, 15, 15 en 60 minuten.
In de laatste pauze van 60 minuten worden er hapjes en drankjes geserveerd. Dit zal rond 19:00 uur beginnen.
21:30 CETEinde

ZONDAG 1 OKTOBER

12:00 uur CETVervolg ALVDe ALV heeft 1 pauze van 15 minuten.
Stemmingen vinden plaats rond 15:30 uur.
16:00 uur CETAftrap verkiezingscampagneNa de aftrap is er een pauze van 20 minuten voordat het volgende onderdeel begint.
16:45 uur CETCampagne workshopsTussendoor is er 1 pauze van 15 minuten.
19:00 uur CETEinde congresDankwoord en afsluiting van het congres

TOEGANKELIJKHEID

De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer en ligt naast Den Haag Hollands Spoor. De locatie zelf heeft geen parkeergarage, maar in de buurt (op +/- 5 minuten loopafstand) is wel een parkeergarage. De locatie is voorzien van een toegankelijk toilet op de betreffende verdieping. Tijdens de vergadering zijn er schrijftolken aanwezig. Het programma heeft regelmatig pauzes en is afwisselend.

Voor verdere informatie over toegankelijkheid, klik hier.

OVERIGE INFORMATIE

Iedereen die zich aanmeldt ontvangt twee weken voor aanvang de agenda en benodigde stukken. De personen die zich hebben aangemeld voor het online bijwonen van het congres, krijgen de vergaderlink de dag voorafgaand aan het congres toegestuurd. 

Alleen leden kunnen deelnemen aan discussie en besluitvorming op de ALV-onderdelen. Als lid heb je het recht om moties in te dienen. Ook heb je het recht om punten op de agenda zetten. Wil je een motie indienen of heb je een agendapunt? Dit kun je mailen naar bestuur@bij1.org.

ZIEN WE JE DAAR?

Het congres is eveneens weer een geschikt moment om als BIJ1-lid je stem te laten horen en mee te bepalen welke kant we als partij opgaan. Het is ook een weekend waar je de kans krijgt kennis te maken met de BIJ1’ers achter de schermen, in contact te komen met andere leden én de activistische initiatieven en partners die aanwezig zullen zijn. Kortom: een weekend dat je absoluut niet wilt missen!


Gerelateerde artikelen

BIJ1 presenteert partijprogramma

Met trots presenteren we aan jullie ons concept partijprogramma voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2023. In samenwerking met belangenorganisaties en experts, heeft de programmacommissie vorm gegeven aan onze plannen voor een leefbare planeet, gebouwd op radicale gelijkwaardigheid, economische rechtvaardigheid en internationale solidariteit. Ons programma stelt niet winst, maar mensen centraal. Met onze plannen halen we […]

Lees meer

BIJ1 presenteert kandidatenlijst

Met enorme trots presenteren we de concept kandidatenlijst voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2023. We hebben een groep mensen bijeengebracht die elkaar vinden in de gedeelde waarden van onze partij: radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid. Het is de selectiecommissie van BIJ1 gelukt om een representatieve lijst samen te stellen, van mensen die ons […]

Lees meer

Op naar de Tweede Kamer!

Terwijl we werken aan de ambities en we de moeilijke gesprekken aangaan om BIJ1 nog toekomstbestendiger te maken, komen er ook nieuwe verkiezingen aan. Het nieuws dat Sylvana zich niet opnieuw zal kandideren als lijsttrekker voor BIJ1 heeft natuurlijk veel losgemaakt bij ons allemaal. Van geschoktheid tot teleurstelling, van onzekerheid tot trots, van verdriet tot […]

Lees meer