Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

SAVE THE DATE: BIJ1 CONGRES 2023


07-09-2023

Dit jaar zullen we onze Algemene Ledenvergadering heel anders aanpakken dan normaal: namelijk met een tweedaags ledencongres op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober!

Voor het eerst in de geschiedenis van BIJ1 organiseren we een congres voor al onze leden en relaties. Het zal een weekend worden gevuld met inspirerende sprekers, toffe activiteiten en workshops, en een markt vol kraampjes vanuit ons gevarieerde links activistisch netwerk. Maar ook belangrijke updates, debatten en keuzes voor de toekomst van BIJ1 zullen aan bod komen. Ook als je niet lid bent van BIJ1, maar ons een warm hart toedraagt, ben je van harte welkom!

Aanmelden voor het congres kan hier.

WAT KUN JE VERWACHTEN OP DIT WEEKEND?

Op zaterdag 30 september verwelkomen we je op het BIJ1 congres! Bij binnenkomst staat de catering klaar met broodjes voor alle bezoekers en kom je direct aan op de BIJ1 markt. De BIJ1 markt bestaat uit kraampjes van allerlei organisaties, waaronder Nederland Wordt Beter, Stem Op Een Vrouw, De Socialisten, Samidoun en nog meer! De rest van de dag zal de Algemene Ledenvergadering overleggen en stemmen over de jaarrekening, begroting en natuurlijk het verkiezingsprogramma.

Op zondag 1 oktober overlegt en stemt de ALV over de kandidatenlijst en onze verkiezingsdeelname. We zullen dan ook (hopelijk) onze campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen aftrappen! Verder worden op deze dag verschillende workshops gehouden waar je aan kunt deelnemen. Zo kun je bijvoorbeeld een workshop bijwonen over welzijn en self care, of een educatieve workshop waar je kunt discussiëren op een inhoudelijke thema’s.

WANNEER?

Zaterdag 30 september van 12:00 tot 22:00 uur CET

Zondag 1 oktober van 14.00 tot 19.00 uur CET

LOCATIE

Den Haag

AGENDA

De precieze agenda van het congres wordt gestuurd naar mensen die zich aanmelden, maar hieronder kun je alvast bekijken hoe het weekend er in grote lijnen uit zal zien. Zien we je daar?

ZATERDAG 30 SEPTEMBER

12:00 uur CETInloopVerwelkoming op de BIJ1 markt, met lunch
13:00 uur CETOnline inloop
13:30 uur CETStart ALV:
Bespreking en stemming over verkiezingsprogramma, jaarrekening en begroting
De ALV heeft 4 pauzes van 10, 15, 15 en 60 minuten.
In de laatste pauze van 60 minuten worden er hapjes en drankjes geserveerd. Dit zal rond 19:00 uur beginnen.
21:30 CETEinde

ZONDAG 1 OKTOBER

14:00 uur CETVervolg ALV:
Bespreken en stemming over kandidatenlijst en verkiezingsdeelname
De ALV heeft 1 pauze van 15 minuten.
16:00 uur CETAftrap verkiezingscampagneNa de aftrap is er een pauze van 20 minuten voordat het volgende onderdeel begint.
16:45 uur CETWorkshops ronde 1De workshop duurt een uur.
Er is een pauze van 15 minuten voor de 2e workshop ronde begint.
18:00 uur CETWorkshops ronde 2
19:00 uur CETEinde congresDankwoord en afsluiting van het congres

TOEGANKELIJKHEID

De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer en ligt naast Den Haag Hollands Spoor. De locatie zelf heeft geen parkeergarage, maar in de buurt (op +/- 5 minuten loopafstand) is wel een parkeergarage. De locatie is voorzien van een toegankelijk toilet op de betreffende verdieping. Tijdens de vergadering zijn er schrijftolken aanwezig. Het programma heeft regelmatig pauzes en is afwisselend.

Voor verdere informatie over toegankelijkheid, klik hier.

OVERIGE INFORMATIE

Iedereen die zich aanmeldt ontvangt voor aanvang van het congres de agenda en benodigde stukken. Alleen leden kunnen deelnemen aan discussie en besluitvorming op de ALV-onderdelen. De personen die zich hebben aangemeld voor het online bijwonen van het congres, krijgen de vergaderlink de dag voorafgaand aan het congres toegestuurd. 

ZIEN WE JE DAAR?

Het congres is eveneens weer een geschikt moment om als BIJ1-lid je stem te laten horen en mee te bepalen welke kant we als partij opgaan. Het is ook een weekend waar je de kans krijgt kennis te maken met de BIJ1’ers achter de schermen, in contact te komen met andere leden én de activistische initiatieven en partners die aanwezig zullen zijn. Kortom: een weekend dat je absoluut niet wilt missen!


Gerelateerde artikelen

Rotterdam uitzicht vanaf de Euromast

DE ROTTERDAMSE WOONVISIE: WONEN IS EEN RECHT!

Wethouder Chantal Zeegers (D66) deelde oktober vorig jaar de eerste versie van ‘de Woonvisie’. Dit is een plan van hoe er in Rotterdam de komende jaren woningen gebouwd gaan worden. Zo wil Zeegers zo’n 7.000 tot 8.000 huizen laten bouwen in Rotterdam (vóór 2026), als eerste stap voor het ‘oplossen’ van de woningcrisis.  De geplande […]

Lees meer
Edson is een zwarte man met kort zwart haar. Hij kijkt vriendelijk in de camera, heeft een grijsgroene overhemd aan en houdt z'n handen vast voor zich.

Met racisme en xenofobie wint links nooit

Linkse partijen zijn er door de jaren heen niet in geslaagd het neoliberalisme met een krachtig en effectief tegenverhaal te bevechten. Sterker nog, zij nemen rechtse frames heel vaak over. Zoals migratierecht-expert Fadi Fahad onlangs opmerkte: ‘rechtse partijen bepalen de kaders voor het migratiedebat, en links conformeert zich hieraan.’ In de huidige verkiezingscampagne wordt deze trend onverminderd voortgezet. […]

Lees meer
De Nieuwe Kerk in Amsterdam met daarop de tekst geprojecteerd: Kick out roofkunst

KICK OUT ROOFKUNST. KICK OUT ZWARTE PIET.

Nederlandse musea staan vol met roofkunst: belangrijke en waardevolle culturele schatten die tijdens de koloniale tijd zijn gestolen door Nederland. BIJ1 heeft hier vandaag tijdens de Grote Indonesië Tentoonstelling in de Nieuwe Kerk aandacht voor gevraagd.  We hebben een boodschap op het gebouw geprojecteerd waarop bezoekers en voorbijgangers konden lezen: Kick out roofkunst, Kick out […]

Lees meer