Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Staken voor het klimaat


Op vrijdag 27 september komen we BIJ1 voor de eerste algemene klimaatstaking in Den Haag.

Genoeg is Genoeg

De klimaatcrisis vormt een enorme bedreiging voor de samenleving zoals we die kennen. De gevolgen, sommigen nu al voelbaar, zijn desastreus en de effecten blijvend. Om dit te voorkomen, eisen stakers en andere activisten al tijden een rechtvaardig klimaatbeleid. Tot nu toe helaas tevergeefs.BIJ1 is daarom één van de tientallen organisaties die als partner meedoet aan de eerste algemene klimaatstaking in Nederland. Deze zal plaatsvinden in Den Haag en geldt als afsluiter van een week lang ‘March for Future‘, waar tijdens een route van Wageningen naar Den Haag aandacht gevraagd wordt voor deze crisis.

Route

Op vrijdag 27 september verzamelen we op de Koekamp waar rond 13:00 uur zal worden begonnen. De route, die in totaal 2 kilometer betreft, brengt ons langs het Binnenhof en door het Centrum om vervolgens weer terug naar de Koekamp te leiden. De volledige planning en route is  hier terug te vinden.Na de succesvolle  klimaatmars in Rotterdam, hopen we ook hier weer een gezamenlijk geluid te maken voor een radicaal anders en rechtvaardig klimaatbeleid . We zullen herkenbaar zijn aan onze BIJ1 banner en protestborden met ons logo.

Acties Wereldwijd

Afgelopen vrijdag gingen mensen in meer dan 160 verschillende landen al de straat op onder het mom van een klimaatstaking. In totaal stonden meer dan 4 miljoen mensen op voor een daadkrachtige aanpak van het klimaatprobleem. Onder andere een geschatte 270.000 in Berlijn, 100.000 in Londen en 50.000 in Sydney.Ook in Nederland waren duizenden mensen op pad, waaronder in Maastricht, Utrecht en Amsterdam. In Den Haag gaan we dat op 27 september nog eens over doen. Samen bijeen voor een beter klimaat.


Gerelateerde artikelen

Lina Zedriga en Sylvana Simons

BIJ1 wil een Afrikaanse caucus: Sylvana Simons in gesprek met Lina Zedriga over de situatie in Oeganda

Sylvana Simons sprak met Lina Zedriga, medeoprichter en vice president National Unity Party uit Oeganda. Ze spraken over hoe BIJ1 en NUP elkaar kunnen steunen.

Lees meer
Een politieagent kijkt over het water. We zien zijn rug, hij draagt een donkerblauwe jas met gele strepen waar het logo van de politie op staat.

BIJ1 stelt Kamervragen over ernstige misstanden binnen de politie

BIJ1 heeft Kamervragen gesteld over de meerdere berichten in het nieuws waaruit blijkt dat er een onveilige sfeer bestaat binnen het Nederlandse politiekorps.

Lees meer
Persoon met een Palestijnse vlag voor een Israelische nederzetting.

STATEMENT ‘ISRAËL EN SHEIKH JARRAH’

De afgelopen weken werden getekend door een aanhoudende stroom van ‘escalaties’ als gevolg van de Israëlische bezetting van Palestina. Het gaat hier niet over een ‘ruzie’ want apartheid, kolonialisme en terreur zijn geen kenmerken van een ‘conflict’. Het zijn de kenmerken van onderdrukking. Human Rights Watch publiceerde vorige week een rapport met heldere conclusies: de […]

Lees meer