Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Sylvana beantwoordt veelgestelde vragen…


De politiek in voor het geld? Tegen racisme, maar voor zwarte piet? Hebben jullie een jongerenafdeling?

Even centraal antwoorden op een aantal vragen die ik regelmatig krijg…  

Sylvana, heb je spijt dat je bij je vorige partij bent weggegaan? Als je was gebleven zat je nu misschien wel in de Kamer?  

Nee. Ik zit liever niet in de Kamer, dan wél in de Kamer bij de verkeerde partij.

Sylvana, waarom maak jij je zo druk over LGBTQIA-rechten? Je hoort toch niet bij die groep?  

LGBTQIA-rechten zijn mensenrechten. En omdat wij nog een heteronormatieve maatschappij leven, valt er nog veel aan gelijkwaardigheid te bevechten voor deze groepen.

Sylvana, maar jullie hebben toch moslims binnen de partij? Hoe gaat dat samen?

Dat klopt. Maar ook joden, christenen, katholieken en atheïsten. En ook onder deze geloofsstromingen komen vooruitstrevende mensen voor die mensenrechten voor allen belangrijk vinden, of zelf LGBTQIA+ zijn, hoor! In je vraag zit een discriminerende aanname verscholen.

Sylvana, hebben jullie een jongerenafdeling?  Ja! Ze heten RADICAAL en je kunt ze vinden op hun eigen website en social media kanalen.

Sylvana, nog even over mensenrechten en gelijkwaardigheid. Ik vind dat ook heel belangrijk.

Maar ik wil wel dat zwarte piet zwart blijft. Dan vind je mensenrechten en gelijkwaardigheid niet zo belangrijk als je denkt. Misschien moet je nog eens nadenken over wat gelijkwaardigheid volgens jou betekent.

Sylvana, ik wil graag online met andere BIJ1-leden in contact komen. Kan dat?

Ja, er zijn verschillende openbare besloten Facebook groepen. Deze worden weliswaar beheerd door een aantal leden, maar zijn onafhankelijk.

Sylvana, ik organiseer een evenement en wil graag jou of iemand anders van BIJ1 uitnodigen als spreker of panellid. Kan dat?  

Zeker. Je kunt een mail sturen naar partijbureau@bij1.org

Sylvana, ben jij de politiek in gegaan voor het geld?

Nee. Ik ben politiek actief geworden omdat ik geloof dat we structurele verandering nodig hebben binnen de huidige economische en sociale systemen. En trouwens: welk geld?


Gerelateerde artikelen

Lina Zedriga en Sylvana Simons

BIJ1 wil een Afrikaanse caucus: Sylvana Simons in gesprek met Lina Zedriga over de situatie in Oeganda

Sylvana Simons sprak met Lina Zedriga, medeoprichter en vice president National Unity Party uit Oeganda. Ze spraken over hoe BIJ1 en NUP elkaar kunnen steunen.

Lees meer
Een politieagent kijkt over het water. We zien zijn rug, hij draagt een donkerblauwe jas met gele strepen waar het logo van de politie op staat.

BIJ1 stelt Kamervragen over ernstige misstanden binnen de politie

BIJ1 heeft Kamervragen gesteld over de meerdere berichten in het nieuws waaruit blijkt dat er een onveilige sfeer bestaat binnen het Nederlandse politiekorps.

Lees meer
Persoon met een Palestijnse vlag voor een Israelische nederzetting.

STATEMENT ‘ISRAËL EN SHEIKH JARRAH’

De afgelopen weken werden getekend door een aanhoudende stroom van ‘escalaties’ als gevolg van de Israëlische bezetting van Palestina. Het gaat hier niet over een ‘ruzie’ want apartheid, kolonialisme en terreur zijn geen kenmerken van een ‘conflict’. Het zijn de kenmerken van onderdrukking. Human Rights Watch publiceerde vorige week een rapport met heldere conclusies: de […]

Lees meer