Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Sylvana beantwoordt veelgestelde vragen…


03-06-2017

De politiek in voor het geld? Tegen racisme, maar voor zwarte piet? Hebben jullie een jongerenafdeling?

Even centraal antwoorden op een aantal vragen die ik regelmatig krijg…  

Sylvana, heb je spijt dat je bij je vorige partij bent weggegaan? Als je was gebleven zat je nu misschien wel in de Kamer?  

Nee. Ik zit liever niet in de Kamer, dan wél in de Kamer bij de verkeerde partij.

Sylvana, waarom maak jij je zo druk over LGBTQIA-rechten? Je hoort toch niet bij die groep?  

LGBTQIA-rechten zijn mensenrechten. En omdat wij nog een heteronormatieve maatschappij leven, valt er nog veel aan gelijkwaardigheid te bevechten voor deze groepen.

Sylvana, maar jullie hebben toch moslims binnen de partij? Hoe gaat dat samen?

Dat klopt. Maar ook joden, christenen, katholieken en atheïsten. En ook onder deze geloofsstromingen komen vooruitstrevende mensen voor die mensenrechten voor allen belangrijk vinden, of zelf LGBTQIA+ zijn, hoor! In je vraag zit een discriminerende aanname verscholen.

Sylvana, hebben jullie een jongerenafdeling?  Ja! Ze heten RADICAAL en je kunt ze vinden op hun eigen website en social media kanalen.

Sylvana, nog even over mensenrechten en gelijkwaardigheid. Ik vind dat ook heel belangrijk.

Maar ik wil wel dat zwarte piet zwart blijft. Dan vind je mensenrechten en gelijkwaardigheid niet zo belangrijk als je denkt. Misschien moet je nog eens nadenken over wat gelijkwaardigheid volgens jou betekent.

Sylvana, ik wil graag online met andere BIJ1-leden in contact komen. Kan dat?

Ja, er zijn verschillende openbare besloten Facebook groepen. Deze worden weliswaar beheerd door een aantal leden, maar zijn onafhankelijk.

Sylvana, ik organiseer een evenement en wil graag jou of iemand anders van BIJ1 uitnodigen als spreker of panellid. Kan dat?  

Zeker. Je kunt een mail sturen naar partijbureau@bij1.org

Sylvana, ben jij de politiek in gegaan voor het geld?

Nee. Ik ben politiek actief geworden omdat ik geloof dat we structurele verandering nodig hebben binnen de huidige economische en sociale systemen. En trouwens: welk geld?


Gerelateerde artikelen

BIJ1 stelt Kamervragen over het verzwijgen van pushbacks door Frontex

Een rapport van het Europees Bureau voor Fraudebestrijding laat zien dat Frontex illegale pushbacks door de Griekse kustwacht heeft verzwegen. De Europese Unie draagt hiermee financieel bij aan de mensenrechtenschendende en levensgevaarlijke deportatie van migranten. BIJ1 stelt daarom de volgende vragen aan de minister van Buitenlandse Zaken: 1. Bent u op de hoogte van het […]

Lees meer

BIJ1 stelt Kamervragen over politie die onnodig data van burgers opslaat

De politie verzamelt onnodig data, waaronder bijvoorbeeld adresgegevens en nationaliteit, van zo’n 9 miljoen mensen in Nederland. Dit terwijl al sinds 2015 grote zorgen worden uitgesproken over deze gang van zaken, ondanks dat de politie zelf niet weet of het überhaupt wel nodig is, en ondanks dat de beveiliging van tientallen politiesystemen niet op orde […]

Lees meer

BIJ1 stelt Kamervragen over buitensporing politieoptreden bij demonstratie Extinction Rebellion

Op woensdag 29 juni organiseerde Extinction Rebellion een vreedzame demonstratie in de centrale hal van de Belastingdienst. Hierbij werden geen mensen verstoord in hun werkzaamheden, geen blokkades opgeworpen of anderzijds voor obstructie gezorgd. Toch heeft de politie de demonstratie binnen 40 minuten met geweld afgebroken, terwijl boerenprotesten vol vernieling en intimidatie op diezelfde dag vrij […]

Lees meer