Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Waarom het BIJ1-verkiezingsprogramma niet door het CPB doorgerekend wordt


BIJ1 heeft bewust gekozen het programma niet te laten doorrekenen door het CPB. Dit laat de partij weten middels een uitgebreid betoog door socioloog Willem Schinkel: ‘De voorspellende waarde van de CPB-berekeningen is zeer beperkt, de berekeningen zijn gebaseerd op modellen die niet neutraal maar ideologisch zijn en een partij die systeemverandering wil heeft niks aan berekeningen die uitgaan van continuering van het bestaande systeem.’


Gerelateerde artikelen

Stop the institutional racism of the Dutch Government towards St. Maarten

BIJ1 supports the fight against institutional racism and the appeal made by the parliament of St. Maarten to the UN against the Netherlands.

Lees meer
Foto van een microfoon met blauwe plopkap met het Nieuwsuur-logo erop.

Rutte schoffeert het parlement door aan te schuiven in Nieuwsuur

BIJ1 veroordeelt het aangekondigde media-optreden van demissionair premier Rutte in Nieuwsuur. De partij stuurt een brief naar Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp waarin zij haar verzoekt het optreden af te keuren.

Lees meer
Fietsende mensen

Menstruatie armoede

BIJ1 wil dat menstruatie armoede verdwijnt in Nederland door het permanent gratis beschikbaar stellen van hygiënische menstruatieproducten voor mensen die bij de Voedselbank komen, dak- en thuislozen en ongedocumenteerden.

Lees meer
Kamervragen

Kamervragen ‘Politiegeweld in Rotterdam’

Naar aanleiding van de video op sociale media waar een politieagent een tiener in het gezicht slaat, heeft BIJ1 kamer vragen ingediend. Sylvana Simons: “Het gaat structureel fout bij de politie. Deze beelden laten weer zien dat niet alle burgers veilig zijn bij de politie, en niet alle burgers de politie kunnen vertrouwen. Tijd om […]

Lees meer