Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

‘We moeten afrekenen met seksisme, niet met rapper Boef”


Interview met Amsterdam BIJ1 kandidaat-gemeenteraadslid Manju Reijmer.

“De ophef over de filmpjes van Boef is zeer oprechte ophef”, zegt Manju Reijmer (27) scenarioschrijver en opiniemaker. “Maar daarna gebeurde er iets wat alleen niet-witte mannen overkomt: de ophef werd gekaapt door mensen met een racistisch of politiek motief. Het is een patroon dat je vaker ziet. Daar gaan we weer, dacht ik. Zo’n CDA-Kamerlid dat wil dat iedereen Boef boycot, maar ondertussen is Camiel Eurlings nog steeds lid van het IOC. Of die DJ van Radio 538 die bij zangeres Maan die stunt uithaalde met die naakte man; dat was seksuele intimidatie en zijn excuses werden wel geaccepteerd. Ik vind die tegenstelling pijnlijk.”

Lees hier het interview met Manju Reijmer, Amsterdam BIJ1 kandidaat-gemeenteraadslid.


Gerelateerde artikelen

Lina Zedriga en Sylvana Simons

BIJ1 wil een Afrikaanse caucus: Sylvana Simons in gesprek met Lina Zedriga over de situatie in Oeganda

Sylvana Simons sprak met Lina Zedriga, medeoprichter en vice president National Unity Party uit Oeganda. Ze spraken over hoe BIJ1 en NUP elkaar kunnen steunen.

Lees meer
Een politieagent kijkt over het water. We zien zijn rug, hij draagt een donkerblauwe jas met gele strepen waar het logo van de politie op staat.

BIJ1 stelt Kamervragen over ernstige misstanden binnen de politie

BIJ1 heeft Kamervragen gesteld over de meerdere berichten in het nieuws waaruit blijkt dat er een onveilige sfeer bestaat binnen het Nederlandse politiekorps.

Lees meer
Persoon met een Palestijnse vlag voor een Israelische nederzetting.

STATEMENT ‘ISRAËL EN SHEIKH JARRAH’

De afgelopen weken werden getekend door een aanhoudende stroom van ‘escalaties’ als gevolg van de Israëlische bezetting van Palestina. Het gaat hier niet over een ‘ruzie’ want apartheid, kolonialisme en terreur zijn geen kenmerken van een ‘conflict’. Het zijn de kenmerken van onderdrukking. Human Rights Watch publiceerde vorige week een rapport met heldere conclusies: de […]

Lees meer